【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(45)【禁嚴伸手】

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
CJ我都有一對,感覺對鞋四平八穩
無也邊過位特別鍾意,亦無也邊個位特別差
Alden is also ok
或者MTO width要闊d
Btw 一樣 被人叫加少少bespoke
Width闊啲vamp會低啲?
我見下面講闊姐
briefcase 有無推介?
畢直around 5k, 想要簡單款

Paul Smith 大家點睇?
https://www.farfetch.com/hk/shopping/men/paul-smith-front-zip-laptop-bag-item-14516652.aspx?storeid=9750
Ching 去錯地方,呢度唔講designer brands
好型!快啲買
5k有好多選擇,買個土屋都會好睇過呢個
想試下整件shirt jacket玩下 想問通常啲鈕係咪全部(連埋cuff)都係20mm?
唔熟原料最好不要玩自備料,一般來講鈕個計size單位係L無乜邊個會計mm
我見兩樣都有人用咁我指32L
https://youtu.be/TiDTOpWd-sM

碌youtube 睇到幾得意,大家有興趣都可以睇下
睇開西裝不設防
BTW說好的Alan See?
Anthony好似有追開po催催佢
Sorry 認真唔識呢啲

土屋好似5k唔得,有無其他介紹
唔緊會係咁跌到變低腰

想舒服解決方法,做鬆d用吊帶
呢個㩒入去到6000 wor
加少少買frank clegg
Frank Clegg冇得輸
有冇相
casual shirt大家邊度買?
poplin shirt或者button down oxford?
ralph lauren又點買最抵?
Ralph Lauren 唔係RRL 或者Purple Label 嘅話其實好普通(例如啲button down 個領細到鬼咁,唔好睇),同uniqlo 差唔多
除非你為個logo 而買,如果唔係大把好過佢
thx巴打 我見Reddit MFA below100鎂推薦ralph lauren/ club monaco
睇下香港有咩推薦同上咩網買最抵
btw agger同uniqlo差唔多
去試過regulsr fit oxford既XS若莫等於uniqlo slim fit既S
隻袖都係太短
大多個碼膊頭位又唔fit
高瘦撚買衫真係慘過食屎
唔通casual shirt都要加多少少買bespoke?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞