【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(45)【禁嚴伸手】

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
咁黑色都可以係律師上庭用嘅
特别d咪做孖襟囉,應該冇部長會着孖襟吓話?
但返工着純黑就真係好悶,着一排應該會後悔
做d有紋都可以
我見過
黑色double breast新手襯唔好睇的
就算Carbons班waiter著double breast我都覺得唔好睇
咁應該做Tuxedo
有冇shoe trees
可唔可以塞左先
呢張相搞到我有少少強逼症
你影個面問個底,我唔知點答你喎
Blake 我prefer 痴底
玩material 都ok ge,black linen/moleskin/cord/woollen flannel/seersucker 呢類重character 既料點都唔會似部長
SuitSupply 完勝,都係呢個價
黐底即係在鞋底加塊膠,行內叫「打(前)掌」,打頭鐵就係鞋頭加塊鐵片。LH兩樣都有得做,甚至會叫你兩樣都做曬
做曬就有啲無謂了

利申:試過做晒
1、無,蝕左可以換
2、痴底好快,如果間鋪唔忙幾分鐘拎得

(我有對CJ在有得補痴果個vibram底差不多八年了都仲未磨完雖然依家已好少著)
遲下返去換都ok
但你結婚著時對鞋全新既話
鞋底會好滑 你有機會仆街
唔係皮底黐,唔通係膠底黐?
都係安徒生 有得補 LH
邊間近咪去邊間囉
想快嘅 直接問佢哋啦
喺度問都冇人答到你
有得補、安徒生、LH
要快去地鐵站啲補鞋店。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞