[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (39)

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
甘之後仲做吾做九劍支線,如果學左九劍仲系打到依家甘會好核突。
可能為咗平衡學完多咗個回屋取劍debuff
一空手就冇哂自信唔記得咗自己識空明拳追命腿分絕掌
要轉身大嗌小妹妹叫佢拎劍比自己
好mean。
---B---

我沒有回答他的話,抬手便再度向他進攻,這段的攻擊我沒用起六脈神劍,改以拳掌進攻…

我抬手便以左右互搏的方式,打出空明拳兩式不同的空明拳。
而玉笛男同樣地擺弄著他手上的那玉笛,帶著我不停地在這庭園之中轉著圈…
我皺起眉頭,不禁喃喃道「只懂逃跑的傢伙…!」
玉笛男嘴角輕揚,一個後跳拉開距離,而我正想追擊之時,他就拿起玉笛一吹…
一陣強大的內力在他的笛上爆發而出,直接將我震退數步…

我略帶提防地擺出架勢,正朝著玉笛男…
而玉笛男微微一笑,說道「我可不是你平日所對付的那些雜魚…若然你堅持的話,我就陪你玩玩吧。」
玉笛男拿起這玉笛,一副從容不迫的樣子,而我…

A1. 拔劍突擊
A2. 拳掌進攻
B1. 六脈遠攻
B2. 內力對拼
C. 逃走
D. (其他合理行動)
---
聽日繼續
D 近戰埋身再用九奪神功搶佢支笛 睇佢冇笛用仲識d咩技再決定咩打法
e
比佢殺老豆咁七情上色要摔搏命咁一嘢爆上去跟住惡魔蝙蝠鬼影式過人
一路唔好停直接衝去軍營打時間差殺埋軍佬/冇就斬鳩哂d不良人/再冇就跑返老貝屋企
B2
路叔做咩退化到自己打吾中就鬧人甘低層次。人地上一回合已經犯左嚴重失誤系你無把握到先搞成甘。
A1雙劍
D 四處放火同射針 分散他注意力不和他正面打
得番一個火折子咋喎
B1
有三個㗎

本身同印度佬睇貨果陣拎咗一個
路叔話要之後印度佬又係箱入面拎多兩個
https://youtu.be/c3knpcMdd_c
同埋火拆子用法似劣化火把咁點著咗唔吹熄/燒盡就會燒一段時間
加d內力撥火夠哂周圍辣火頭
早排用左一個
有冇睇上面果條YouTube 片講火折子點用
佢軍營係寫拎火拆子點著d木當火把用
如果點一下就成個火折子dom撚咗咁路叔不如自己成個人都順手dom埋佢啦
如果點一次就吾要,甘以前D古人出遠門米要帶個軍火庫先夠用。
直接當你C+下一步行動

沖上去乜撚惡魔蝙蝠式過人 dont know do what
居然冇睇過衝鋒21

梗係有啦 係講緊唔知你沖埋條友到做乜鳩
又唔會走快左 又拉唔開距離 不如直接轉身走好過啦
---C---

…而我輕輕一抬手,直接運內功便往前打出一掌。
這掌我刻意用上了不少內力,而玉笛男也不敢輕舉妄動,隨即運功,以玉笛抵擋…
而乘著他抵擋我這招之時,我便轉身逃走,免得跟他在此糾纏。

我直接便運起輕功,轉身一躍便走到牆壁之上,再以輕功迅速逃離了三皇爺的府第,而走遠一段路之後,我回頭一看,竟發現那個玉笛男根本沒有追上來。

不久之後,我便離開三皇爺府第,接著我便再繞了繞路,然後直接前往軍營了…
至於前往軍營的想法,全因是為了樊晞。剛剛我經已擊殺計文思,若計文思已死,只要我再除去樊晞,三皇爺的那三個左右手,我便已經除去二人了…

於是我很快便到達了軍營,而今天軍營之內的人流看起來也特別稀疏,難道三皇爺動用了軍營之內的人馬在城內巡查…?

A. 安全起見 還是先回去了
B. 潛入軍營 刺殺樊晞
---
聽日繼續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞