True Wireless真無線耳機討論(57)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
呢幾日想買隻noble audio falcon
度度都冇貨
【Stay Tuned Stay FoKus】 Noble FoKus PRO
美國耳機品牌Noble Audio﹐憑著別具一格的聲音質素,一直深受耳機發燒友歡迎! 繼品牌於2019年推出Falcon,打進藍牙市場後,品牌於今年將推出全新一代藍牙耳機FoKus Pro,配備8.2mm 動圈單元和兩個'Knowles' 動鐡單元,將無線音質推向發燒領域!
香港高級視聽展2021 全球首批開放試聽!
——————————
【香港高級視聽展2021ECT 展位展覽時間】
8月6日 星期五 10:00 am – 19:00 pm
8月7日 星期六 10:00 am – 19:00 pm
8月8日 星期日 10:00 am – 18:00 pm
展覽場地 : 香港會議展覽中心5樓展覽廳E01/02展位
——————————
#ect #noble #FoKusPRO #TWS #avshow

又有新野
點解個展冇b&o
唔關tws事,但係想買b&o emerge
有無pi5用家評語上網無乜評測 全部淨係針對pi7做評測有興趣入手pi5
同埋想問下 本身個物理降噪ok?
用iPhone
Struggle緊XM4定MW08
有冇巴打可以share下鐘意Rock music同base嘅邊隻較好
MW 08 唔計ANC效果來講
岩岩去左誠哥度睇eq
個盒好好J
不過粒耳機體積大過上代少少
但耳機面都好靚
唉 訂左xm4 diudiudiu
去試左mw08 同momentum2
Mw08 要較到最大聲先夠聲 感覺低頻又唔夠m2好 中高頻又唔係特別突出
Momentum 2 就低頻夠 人聲正常 反而唔知點解樂器既高音聲會刺耳 好唔舒服
唔知係咪因為iPhone 試 所以兩隻都唔岩心水
講音質應該都係低pi7,mw08,dg半級,但係講造工真係正到仆街,b&o係產品設計用料上永遠唔會令人失望
未聽過pi7 mw08但我覺得eq好過dg
木耳
我都未試過dg,純粹係睇哩到feedback暫時好似幾多人認為dg~mw08~pi7>eq(高少少咁多)
用iphone聽唔盡eq既極限
有冇巴打用緊rha truecontrol ? 網上見好小評測,但佢價錢又唔平,想聽下意見
我都係iphone
好想試吓eq極限去到邊
搞到我心思思想買部有aptx adaptive既player黎玩
但係搵極好似都只係得aptx hd
定係整一部an機做副機好呢
係咪要flagship an先有aptx adaptive?
如果係講aptx adaptive既話好似話跟an10既機已經有
但dg軟件問題解決哂未都有考慮過dg
我冇,見好多人話已經解決晒
老豆部note 20有aptx adaptive可以拎嚟試
不過唔知an版apple music有hires未
所以我上面先估9月apple會出新codec
如果唔係都幾諷刺,apple music係iphone只可能用垃圾aac傳送,係an機就可以用ldac/aptx adaptive做到24bit/96kHz
希望如果有新codec時可以靠更新比藍芽5.x既機支援到
都唔係上面,係幾個po之前
唔熟codec呢啲嘢
software更新可以upgrade到?
我都唔熟多數都好似要硬件支援,9月真係出新先算啦,依家都係估估下
想問下邊到可以試wf xm4
行左幾間FORTRESS都搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞