True Wireless真無線耳機討論(57)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
咁我覺得XM4舒服d,貼耳d唔會好似XM3條條fing
都係samsung好d,不過buds 2 同 buds pro
邊隻係高階 d ,價錢好似差唔多
但buds 2 再輕d
https://www.whathifi.com/news/logitech-zone-true-wireless-earbuds-are-certified-for-zoom-and-teams

The company says its new Zone True Wireless Earbuds are the first-ever buds to be certified by "all three major cloud conferencing platforms" – Zoom, Microsoft Teams and Google Meet. The certification supposedly "sets a higher bar" for voice audio.

黎喇黎喇 真係FOR通話用既TWS出現喇
留意番buds pro早幾個月有新聞話會用到耳仔敏感發炎
唔知而家個問題既成因同修正左未
睇返lihkg原來都有唔少人中伏
Panasonic隻s500w點,見有特價
有usb adaptor幾吸引
點解仲未有b&o eq白色架
十年後可能有
我都係用佢有發炎…打去samsung 死都話佢地做左敏感測試點都唔關佢哋事
仲要建議我唔好長時間用,問佢30分鐘算唔算長,佢都話唔建議長時間用

用咗成10鳩幾年入耳式headphone 未試過有咁嘅情況,就係佢依隻先會咁,諗起都嬲
明明eq有得試唔明點解啲人唔試完先買
真 我而家出街都係放褲袋
放袋驚整花個盒
攞去做test claim 9番佢
用開b&o
都慣左唔識試~不過都專登去睇實物
完全無後悔
係無ldac令我有d期待xm4 既表現
我再用個絲袋仔袋住
個盒真係靚
出街用果對TWS到而家都係用緊果時買AVIOT對TE-D01跟果個袋仔入住
因為見XM4同PI7都搶到冇貨 驚唔鳩衝連EQ都冇得買

但落完單未出貨你都可以去試架嘛....
想買隻平價用住先等到 日馬PI7到
買SENNHEISER CX定 NUARL N6 N6 PRO N10好?
定有其他仲好?
自己睇左半日,發覺Sennheiser CX True Wireless 

先係最合適我,因為自己室內用唔需要抗躁同防水

唔洗晒筆值去用唔著既野

換言之Sennheiser CX True Wireless 先係同價位 ~1000 音質最好果隻

已經等同市面上1500~2000真無線既音質

有無理解錯?

應該無一款耳機盒質感好過佢同細過佢
如果xm4同devialet Gemini, 請問邊隻好d?
兩隻都試過,覺得DG岩聽d,但好似xm4各方面都好 決定唔到⋯我用Iphone
NUARL N6 $399
你XM4各方面都好有冇大於DG既岩聽d先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞