True Wireless真無線耳機討論(57)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
dg音質同eq,xm4相比又如何?
eq我換咗crystal standard耳膠開50%音量都隔唔到音
咁大鑊!!
DG音場好窄咁,唔係好啱我
咁多人推薦AZLA耳膠, 都想試下
但見佢咁多款 (SednaEarfit, SednaEarfit Crystal, Xelastec), 其實有咩分別?
如果遲啲諗住買XM4, 應該買邊隻黎配?
咁好鬼清,人聲好正。
之前同誠哥個店員吹水,佢教我調多啲個低音,再好聽咗。
而且抗操好,EQ 一噪就收皮!
睇自己鍾意邊種,自己耳仔最準
xm4建議試咗原裝棉先,用矽膠暫時隔音好似冇咁好

雖然我個人用CP100(唔係360) MS塞深啲隔音都ok,而且合到蓋
有錯請指證
但dg斷線問題係咪已經改善哂?
對呀,所以我 DG 同 EQ 都 Keep 住,慢慢試真啲。同埋睇下 B&O 更新成點。
大耳仔窿表示用QC轉黎轉去試左好多次都係m碼岩岩好
EQ就用AZLA既ML SIZE最好
我覺得可以接受。對對耳機都會窒,所以只可以揀對窒少啲!
所以我仲搵緊耳膠試
喺誠哥度試嗰陣隔音好似冇咁差
有去試過, 亦試過自己有嘅cp360
如果買到嘅話應該都係會轉用耳膠, 自己唔鍾意無得洗或者攞酒精清潔
AZLA你有無試過?
我第一次喺專門店試好似無抗噪咁!

所以之後再去誠哥到試,又好似好咗啲,聽到減二百,個店員啲態度又幾好,所以結果買咗。
原裝綿
Xm4轉其他耳膠 自廢武功一半
耳膠太多未試,我用CP100已經好滿意,唔係隻隻真無線都用到
試過用傳統size嘅cp100 M同L size最後都係揀返同原裝差不多高嘅M size xelastec最舒服同隔音
耳膠係咪要晒啲錢都買多幾款返嚟慢慢試啱size?
我R&C都有 但隻L點都connect唔到
配對果陣唔閃燈..
e&o e8 3.0 其實底燥問題大唔大?
有人放幾乎全新1500蚊俾我,但係我又訂咗900 galaxy buds 2
好掙扎
之前e8 3.0申請信用卡有得送
我反而揀左airpod pro 果個citi bank開戶迎新
不過e8 3.0 係money hero 送,要等成5,6個月
所以我揀$1100 gift card
下年買iphone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞