True Wireless真無線耳機討論(57)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
記住係CX True Wireless,唔好買錯舊款CX400
係,比較過,都係新款好d,差舊幾水
想要好既anc 係咪仲係bose 最好
另一角度睇 宜家已經俾咁多新款打死晒
佢反而要快d出過隻新洗底

其實佢隻野幾好 一開始俾連線問題拖累幾可惜
ANC暫時都係XM4 / BOSE QC
我記得試既時候唔開ANC會怪聲,有冇fix到
XM4係咁斷線 斷到個人好燥
各位Ching 想請教下 唔睇budget 最正係咪Bose同Sony?
綜合Review:

最強ANC : Sony XM4 (差一格/半格:Bose QC)
最強造工:B&O EQ
最抵買(平衡價錢/音質/ANC):MW08 (暫時無EQ)
如手機唔支援Hires:B&W Pi7

通話最清:(無)

最貴:B&O EQ
電量最低:B&W Pi7

最緊要自己試清楚,音質方面每個人有自己喜好。每間廠都有自己調音,tune 左EQ轉耳膠耳棉又唔同聲。

ANC: 以特定音頻對銷噪音,所以有時聽到有電流聲
PNC: 物理隔音,唔開機都隔左一定聲音

自己:唔計價錢,我會買B&O,啱我口味綜合評分頭幾位,加埋造工,最好嘅選擇
唔該大佬咁我繼續等xm4
Ldac 好似話易斷不過佢無aptx 一係就要用返AAC
已經用緊iPhone 屌
用耳膠既XM4同QC比, 邊隻ANC表現好啲?
個人認為xm4,youtube 有唔同測試review 可以睇下或者落鋪試都得
平平買左隻 ag tws08r ,D聲都唔錯,700蚊有找
我都覺DG 幾好聲,耳型又o岩,如果唔急可以等下,到10月又可以消費卷用,到時其他藍牙都到貨,好多選擇
揀LDAC較唔最高質第2或者第3
第1次更新後穩定好多
唔需要好勁anc嘅話b&o eq真係幾正
當然買之前最好自己試吓先
我用相機配件d袋仔,有個超fit size
咁大鑊
唔係呀嘛
專登買部機想試用ldac
我見85t最近減價,呢隻ANC如何?
EQ
Cx400bt同cx400係咪同一款?
最新個隻就咁叫cx tw?
Yes,同系列最新就係Sennheiser CX True Wireless
2021年7月先剛剛出,周圍都仲賣緊官價1100到
上一代就係cx400bt,而家平舊幾到
主要多左防水,樣少少唔同,音質分別唔大
呢個價錢有佢頂級果隻真無線音質
我覺得真係性價比最高,仲高過國內牌子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞