True Wireless真無線耳機討論(57)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我諗除左airpod 好難會有勁
我通常講電話會轉返電話
Xm4
我戴落去好實但唔頂應該啱size㗎
我用原裝M太細L太大
ML岩岩好,一帶上去隔音好勁多
耳形既野太個人,效果唔同我都唔知點解
Wf xm4 唯一對手係咪得mw08
唔想訂貨等咁耐
我之前嗰對用xelastec ms好隔音但右邊耳仔有啲大
今次crystal一邊買細一個碼就好舒服
諗緊好唔好買返xelastec嚟試吓
差唔多價位係mw08同埋dg
咁nuarl n6係咪唔差
有無人用緊b&w pi5?對依隻有興趣 而且有現貨 但想知音質 降噪效果如何
LM
Eq 跟機耳膠冇咁好?
係嘅我都要買定
想問有冇師兄知beats studio buds香港幾時有得買?
講音質PI7可以用iPhone插個盒行aptx,但好似話得LL?唔係好肯定
網上d 人就話音質普通 依都話仲好過xm4
我用咗個幾月,打電話定voice massage 都未有人投訴喎
自己試下就知 耳聽為實
咁ge價錢,梗係唔差 我尋晚都買左
因為我睇中其餘2款同價位的千零蚊耳機都各有少少不足之處
而400蚊呢個價位的耳機好多質素都唔太掂。

睇過一個評論,真無線假如你日日用好多粒鐘電池都損耗得快d,有budget唔介意貴價耳機當然好,如果唔係就有咁平得咁平 + 有返少少質素 (我自己無anc需求,環境音可有可無)。

所以我畀多次機會nuarl ,反正一年後壞左都唔心痛
本身睇中jlab air anc 貴nural少少 但有anc 好難決定
係 用盒街aptx對比連藍芽真係好大分別 但LL平時打機 睇片都唔覺有延遲 但用盒係多人地方容易唔穩定
利:pi7用家
請問音響展有無得賣pi7? 出面斷哂貨
其實如果聽開320k或以下mp3/AAC,True Wireless係咪唔洗買太貴?

利申:用開有線JVC(<$1k)聽歌,另外手上有對送嘅Samsung ITFIT,唔知算咩質素
amazon 評價好高分,致命傷對我黎講係無aptx,下面段片都有講到睇影片聲畫不同步 (好似幾嚴重下),仲有聽人講jlab air anc fitting未必個個都啱,要自己落去試。

不過咁平耳機都有兩年保養...算係咁。

睇埋段片決定 (無anc版本)﹕https://www.youtube.com/watch?v=f9pNAzi5RMU
聲有d細,無字幕。
不過呢到話無咩延遲﹕https://www.eprice.com.tw/tech/talk/1183/5594758/1/

此外 JBuds Air ANC 也提供音樂 / 電影兩種模式,其中的電影模式會更降低延遲程度,在關閉電影模式的狀態下拿來看劇情影片基本上就不太有延遲了,打開後肉眼看影音幾乎影音同步,拿來看電影追劇非常爽,玩射擊遊戲也不會有慢半拍的情形發生,至於真無線藍牙耳機都會延遲的音樂類節拍遊戲,還是建議校正一下來提升遊戲體驗。關機重開機後一率都會回到預設的音樂模式,不會記憶上一次的使用模式。

結論係要自己落舖試播一段影片
同埋唔知低延遲mode係咪駁手機先有
叉電又有啲奇怪 應該得有anc贏到n6?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞