【I’m Afraid】《病港II》(35)

1001 回覆
1106 Like 6 Dislike
「請元帥、將軍、仲有客人慢用。」剛好,大廚把食物都做好了。

美食化解了僵硬的氣氛,大家很快又談上一餐,忘記彈道飛彈的事情,僅得韓湘一個注意到,蕭梵嘴角罕有露出一抹不明的笑意。

聚餐結束後,眾人回到樓下,都差不多要回家休息去,卻驚見一位上身赤裸的男子,正在大廳上進行伏地挺身。

「嗄……嗄……嗄……」相比起酸臭的汗水,其渾身的酒氣更易嗅出。他不是誰,正是被趕出聚餐的袁燊。

「阿燊,你做緊咩……」元帥的夫人完全不理解,大家都停在梯口默默看著。

「我證明緊自己實力……證明緊自己有用……」袁燊繼續無謂地進行鍛鍊,即使姿勢明顯全錯了。

「你真係丟人現眼!」元帥不由得動怒,眼梢示意親衛兵動手。

岩熊部隊的成員上前捉住袁燊,讓袁燊極是錯愕:「你、你哋做咩啊……」

「中將,請你檢點一啲!」親衛兵警告。

「你哋放開我!」袁燊意圖推開他們,胳臂卻被對方一扭:「啊!」

最終在推推攘攘下,袁燊還是被強制性帶走。
課金title 669未摘星
蕭梵城府好深
蕭梵有咩陰毛
用天腦做bio computer
控制彈道導彈炸核電廠
Pish
比起飛彈我更好奇袁燊描寫咁多到底鋪陳緊啲咩
好耐冇加過更
咁係咪證實咗蕭芃可以控制到病者?定牧師/Dr.D準備出場
蕭梵要飛彈嚟攬炒成個港島?
有種直覺覺得蕭梵就係牧師
都有機 有寫到佢想見下顧問
但係佢仲掛住支南征病獵旗仔係屋企, 冇理由咁反骨架...
鳩估 蕭梵應該係悲劇英雄黎 其實都係好想人類贏/想完成第一次南征 了結戰友夙願(因為仲keep住南征枝旗)只係走咗向一個極端

所以粒飛彈一係用黎炸西城 一係用黎炸南面(機會較大)一定唔會炸港島北 如果係炸港島北 就會同元帥重疊 墨巴應該唔會曬筆墨咁寫

如果蕭梵只係果啲除咗我之外冇人可以向港島北復仇嘅中二病 我會有啲失望
其中,淼三仙就像那些死難者家屬,在封鎖線外苦苦等候,眼眶通紅欲哭。

示意圖

包包面
push
蕭梵毫無反應
唔知幾多年病讀留名
覺得係炸天腦
可能佢係M喺西城薈嘅終極boss
推一推
少量劇透注意

你咁講我睇唔睇好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞