【I’m Afraid】《病港II》(35)

1001 回覆
1106 Like 6 Dislike
雲莉好崇拜m
之前先搶左大大隻水凶獸走喎
開緊戰嗰陣喺人地平民市中心掉一粒就勁
重兵喺晒邊境防預
個飛機佬一打一變完佢病者咪又要打過,仲要自己國士入面放,意外病素大爆發,又一半西城變病者
正皮呀
仲未到一千
同monster勢力會好啱傾
型到傻喎
罐葡萄適飲得,只係無咗氣泡,味道淡咗啲。
應該只有膠樽裝
推推佢
我覺得呢句野好支那
大眼呢個品種都幾屬於可造之才嘅系列喎
最廢嘅通常最多進化路線
病獸由第一季冇人類可以戰勝
到第二季開頭變大病獵可以打一隻
到呢家呀豬呀狗都可以單殺
話哂都係惡劣環境生存到嘅叛獵
情況類同喺將軍澳區周圍走又生存到嘅白魂
戰力通脹,大長篇必然問題嚟
病港初頭連普通大眼大耳都係威脅喇,而家直頭個個對住佢地都可以好似捽死蟻咁不值一提
因為生存耐咗有經驗
對住一日一殺嘅m黎講由一開始就唔係威脅
對普通市民依然好有威脅
點解第一季會難打
因為嗰陣時仲係病變初期,對病者未了解清楚,又未有病獵呢樣野
人類無諗過對抗,淨係諗避
牙mon 病港第一年已經一日一殺
宜家研究咗八年 知哂普通病者嘅弱點 自然易打好多
叛獵日日地獄式訓練都叫呀豬呀狗
其實我主要想講係隨著故事推進,角色只可以越出越勁
你諗吓將軍澳除左牙mon之外,所謂的「勁人」最多咪滿天叫做戰鬥力勁少少,其餘好似少佐之類仲係拿住碌棒球棍毆人
但第二季去到港島,淨係開頭啲大病獵已經屌打曬將軍澳所有人,跟住隨著故事越嚟越長,你根本冇可能走回頭路寫啲廢角色出場,咪焗住出更加勁的南淵七病獵,七病獵之後出西城薈玩槍戰,西城薈之後再勁啲又出埋叛獵協會和蕭梵之類
病者一樣,將軍澳最多就係病翼病爪舞者之類,一去到港島已經吞肥腫瘤人兇獸之類,跟住打爆果啲之後就話有寄生眼呢啲升級版,搞掂升級版時候又話有四兇獸,跟住又摩西又邪眼又,根本只有無限升級
但其實世界好多時唔係咁,比如話久唔久都聽到話大學生俾咩小學功課考起,班霸球隊俾啲不知名球隊淘汰;又或者考DSE,讀到中六都有時會俾啲低form嘢考起喇
相反病港成個故事完全就係打機,牙mon每過一關之後只可以啲對手越出越勁,戰力不斷膨脹,因為你一行回頭路就冇人會睇,所以我先至話大長篇戰力通脹係必然的事
將軍澳人口少,資源少,人才一定會少d
港島乜都有,又肯擺資源
同而家奧運都係大國玩哂一樣
每日一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞