【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(44)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
老老實實 我個時做套3pieces 都5位數
fg 黎講我覺得算大
我同batch買皮鞋買Clark’s咋
hi ching, 請問跟 shirtingfantaxx blogger 買布去美麗都搵黃x海師傅造 shirt 有無伏? thanks!
點解你唔直接喺佢個blog問佢,而要喺連登公海傾?
工場問題都唔知屌過幾多鑊
你係驚買布伏定做衫伏呀?
伏唔伏呢家嘢其實首先睇你知唔知自己在做乜,你乜都唔知就好容易係自己伏自己。好似你喺度問個咁嘅問題,咪喺度伏自己囉
驚有人又曲解我講野,我係指「係度公海討論工場呢個問題,都唔知已經屌過幾多鑊」
人符其名,下次唔好喇
Lm
我諗其實香港都冇咩鋪頭(除咗Ascot Chang)專做裇衫,可能因為冇乜油水,而幾百蚊范圍好多仲冇成衣咁好 ,連著都唔舒服(armpit 太緊,太貼身,etc)

所以AC真係值得支持,同埋其實成衣都有好多唔錯

AC

其他鋪
新鞋落地
argyll & sutherland tie
Ac 幾錢一件到
無牌料(house fabric) ~1700
LM
Boxer超好著
以前都仲有幾間,依家就真係無乜。灣仔那間唔記得叫乜,唔知執咗未。
AC 係咪袖同個領舊左可以換?
AC boxer好貴下
用house fabric大概幾錢條?
Yes except one piece collar
whats the problem with 工場? please educate me
graly?
Yes
工場無問題,只是在公海討論工場會產生問題啫
其實cashmere cotton褲/suit香港著到咩
摸上手幾舒服 但9%cashnere會唔會太熱
仲要好貴
個個人體質唔同
我好怕凍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞