【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(44)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
呢度似乎唔係好鐘意牌子嘢,我其實都鐘意TB的design ,不過佢D用料同手工真心麻麻,同價有更好選擇
Dashing house好似係半痴樸,如果我無記錯
Loro piana D design 比較傳統喎,同TB兩樣野,不過用料靚好多
我最近試咗ww chan ,手工非常得,不過design 你就要自己諗
做好了?
係呀,手工好好,不過布料和顏色同想像中有點分別,自己小做衫經驗,都預咗😅
Hi 牛巴
我係Dashing House-Anthony
想澄清番,我地只係做全襯 Full Canvas
應該係你記錯了
有無相望下
咁做衫係為好睇唔係為牌子既,如果只係為牌子其實你買下human made golden goose之類仲多後生識啦
Okay okay,我記錯梳厘梳厘
痴袋加ticket pocket wo,少見少見
哈哈,完全唔明你講嘅,個做法係個sales 介紹的😂😂😂
所以手工滿意,design 就同想像唔同
Btw掛起嘅時候最好唔好扣住粒鈕,尤其是下面粒鈕唔好扣。主要係因為你個下擺其實開得都幾大下,最下面嗰粒鈕其實已經偏離左件衫嘅中線,無論你係着住係身定係掛住響度,夾硬去扣埋嗰粒鈕會造成不必要嘅拉扯,長遠來講對件衫唔好
咁每個人嘅個人審美或者喜好都唔同嘅,做衫其中一個好玩嘅地方係可以做好多試驗性質嘅嘢,關於設計上嘅可以自己控制嘅因素比較多,玩起上嚟都幾有趣
都係,啱啱再做多兩條褲,樣樣試吓囉😅
drakes 幾興咁玩
完全同意,但如果貴價野,比如萬幾蚊件褸,幾千蚊條衭,做得太過進取。唔係想像心水,又唔想著,都幾咁!
值唔值得其實好難講,每個人睇法都可以不同,但首先係著上身點先?fit唔fit你,係咪你想要的style?
成衣來說Kiton手工/縫製技術上係唔差嘅
I mean generally
佢地手工係靚的,但果個錢我可以已經去G&H 搵Davide
掛係度唔係應該唔扣鈕咩?
正常在衣架上,個開門位無乜可能在中線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞