【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(44)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
AC ready to wear 已經有折,千頭,Drake’s 好似都不時promotion
Ac sale 有時好多柒野,例如啲拼布款
我諗又唔至於“好多”柒嘅,有d啫... 之前500蚊執到件alumo oxford布,alumo d oxford 真係冇得輸。
樓上師兄講嘅jantzen 都可以考慮下,如果要訂造同性價比高嘅話
搭單一問,其實brooks brothers - Thomas Mason 49usd 返工粗著有冇得諗,u記是但買都講緊要199
你都識講u記都199,你買u記上唔上黎問
調番轉,如果想做多啲research可以點入手?
主要係我身型差,成日搞唔掂啲size,膊頭胸啱,下身腰位又唔得,腰位OK,上身又太窄
驚買唔啱size
咁打手feel嘅仲要簡體字
問一句好閒姐,就算上黎問都應該冇問題?
咁講
有時有啲嘢自己摸過
自己感受過先至最真

幾舊水咪玩吓囉
tm散剪最平好似都三四舊,淨布
Brooks Brothers 嘅button down 款係做得好嘅,最新嗰款還原番以前個unlined collar,個collar roll 會更加自然。不過個Fit 會比較闊落

BB啲恤衫粗著無問題,唯一問題係size。
我廿年無買過RTW恤衫,突然想起以前啲恤衫牌子好似唔見曬!Arrow恤、鱷魚恤那些以前好出名。
身形發福應該比較適合
真係咁大件咩 美國佬d size真係好難捉摸啊

好彩香港有門市,收工去試下先
香港size同美國size是不同的
bb rl 哩d 我通常買童裝都夠
應該一樣
我自己就美國讀書的,我在美國BB買的恤衫係無件啱size的,大到阿媽都唔認得,polo的size也與香港買的唔同。呢個只係我個人的經驗,信不信由你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞