【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(44)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
我已經放棄左著loafer 著 隱形襪,就算幾貴幾平都係會甩同唔舒服
歡迎加入赤腳loafer大家庭
爽能到pk
之前b&l 刮腳,而家break in 完了舒服到仆街
係,又甩又唔舒服
我本身都係唔著襪,但我好大腳汗,著到啲鞋同對腳都好臭⋯Alden巴你唔出腳汗?
牛巴係著鞋唔著襪代言人
未break in時都係唔著襪?
夏天出架成日痴住晒好在我腳唔太臭
打死唔著
羨慕…. 我冬天呢邊就算零下落雪都會出腳汗⋯ 夏天就多汗到對鞋係著到濕哂,著波鞋嘅話就仲嚴重,鞋墊係可以滴水
你有冇用鞋墊?
我已經唔係痴住哂,係對鞋濕到入面好sin好滑
唔痛咩?
b and l 應該還好,好軟
Classic嗰對刮左一排,而家ok了
Stride 一上腳已經perfect
直接買uniqlo啦 有隻no show socks岩晒著loafers
唔好意思,衣度問唔問得番工裇衫訂造?
post頭入門級嘅browns同db有冇話邊間好啲,大約幾錢到?
唔該巴打
其實差唔多,價錢方面中国 🇨🇳土布六七百,入門牌子布千頭

其實好多成衣都唔錯,可以睇下
你講係佢地都有成衣買?
我唔知係咪條腰太幼定點,好多時成衣一攝衫,後背就剩勁多布,兩邊腰側fing哂出黎
但slim cut啲成衣又會搞到上身好窄,仲顯瘦,好難買
我意思係好多成衣裇衫都唔錯,可以留意下Drake’s Kamakura Ascot Chang 成衣 等等

至於有一圈布係腰其實係應該 如果唔係會好柒加活動唔到
Drakes 同 AC 成衣應該貴過一截
請問訂做襯衫邊間性價比好
早幾日喺Jantzen 做衫時見到個學生哥入去做恤衫,我估佢係初哥咩都唔知,但老闆好細心帮佢簡料和度身試身。解释每隻料的特性和唔適合佢着!(學生哥身形好高好瘦和膊頭又坳又幾濶,見老闆好細心幚佢試身,和分释如何可以好睇和好著D。)
到昨日下午我去試身時又見到這學生哥取恤衫,見佢着件新恤衫都fit 得好好!佢做嘅時侯,我心諗佢嘅身型起碼改二,三次啦!佢試完仲即時着走!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞