【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(44)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
想問下有冇人試過係zara,club Monaco嗰啲地方買件西裝褸for casual wear,但拎出去比人改。改一改要大概幾錢到?
你要改啲咩先?
袖長同修番少少腰線,都係想fit番少少身
咁好多地方都識改的,中環可以去天倫或wonderful,其他地區就等其他巴打提供了
如果改細件d ?
你件褸幾錢先?
一千內,純粹女朋友送但個袖長咗啲同唔夠fit身
女朋友就冇計
因為去改西裝都幾貴
For 你reference 我之前拎褸去wonderful改腰同袖長好似5/600
咁都要改架啦,唔通唔著咩本身以為會係3,400
近近地拎去wonderful啦咁
隨時改完可以買過件
天倫blazer只改袖長450

改過幾次
試過有次拎到番去見佢有d位改得麻麻
番去叫佢執番靚仔都無托手㬹
咁wonderful好似平D
改袖長/放腰/放褲頭 加埋800
應該係
試過西裝一set改袖長放褲頭690
街客walk in鬼知邊個打邊個咩
上網爬過下文,有冇人去過 天使改衣
其實改衫舖應該間間差唔多?
點會間間一樣 一間收你500 一間收你50
你覺得一樣咩?
為女死為女亡
新手想問下REGAL Shoe & Co 呢間野如何
But why? Price guessed that “he was trying to impress her and her friends. He liked having her on his arm and he floated the boat. Clearly.” Jennings was more perplexed. “It was such a head-scratcher,” he says. “There was nothing romantic going on, yet his level of devotion to her and her daughter was off the charts. Like a sugar daddy with no sugar. Like a gentleman caller, father, husband, boyfriend all rolled into one with no sexual component.”

想問wwchan 同prologue 交貨時間大約幾耐?

如果想整一套2 piece ,兩個禮拜得唔得?

考慮翻香港嘅天氣除咗麻質之外有無其他fabric係都係唔焗嘅?

我見所有bespoke嘅西裝線條都十分硬朗,有無啲好似下圖咁嘅無咁rigid感覺?定係可以同師父要求唔要過咁硬撐?

希望有巴打解答到,麻煩曬

唔知點解你會覺得custom made 係會只有硬朗

同埋唔講樣,點解會覺得你Post件西裝好睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞