【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(44)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
原來我睇錯,麻甩都係話最好唔扣鈕,sor
因為你未習慣從布辦想像成件衫會係點?
有時得幾寸丁方又係難諗啲嘅
同埋對件衫D要求設計唔係好識
睇多啲ig就有諗法架喇
去多d成衣店試未尚不可
著多少少上身感受下
西裝設計其實變化不大,而且也不需要大,百幾年來都係咁上下。揀啲簡單款反而可以長著都唔覺out。
又唔可以咁講既
剩係你哋講布都完全唔識😓
講我件外套D嘢又唔知乜嘢嚟
唔澄清除時唔見幾張單,所以網絡世界唔好盡信你讀你聽嘅嘢喔,要客觀看世界唷
我都係話好似姐
慢慢黎囉做做下就識
依家啲fg
好事黎好事黎
Rich
我fg上Ricky度都肉赤
我fg唔夠膽上 Ricky度
扮窮大會又開始了
我大學都未入過😥
我唔是你 去到結婚先膽粗粗上去做第一套
認真一問 著住套wwchan比老細𨳒如何不失霸氣
是咁的,今朝有巴打喺度問關於Dashing House西裝既野既時候,我喺帖度留言話「Dashing House好似係做半痴樸,如果我冇記錯」。

事緣之前有某料行既人上黎搵我傾計時曾經提及過該鋪並指佢地是做half canvass走中低價路線,我道聽塗說左無fact check之下就講出黎係我問題,因為我既疏忽為人帶黎既麻煩我理應負責幫忙解決。

雖為無心之失但相關言論確實係會造成誤導,剛才我同Dashing House 方面溝通過,佢地大方亦表示幫手係連登幫助澄清即可。根據Dashing House既解釋,佢地只做full canvass 既結構而非Half canvass,為此我亦為方才為其帶來既困擾致歉。

因小弟從來冇接觸過Dashing House既出品,亦無其他巴打提供相關樣本及資料,所以暫時唔會幾其擺係post頭,但唔代表佢哋嘅嘢唔好,只係因為資料不足所以從缺,如果有興趣去試或者已經試左巴打可以提供review或更多資料,相信都會對個post有好大幫助。

至於啱啱有巴打指,網上嘅評論唔好盡信,我個人深表同意,如果在資料整合/討論方面有錯誤之處,亦希望各位有相關經驗、認知既巴打幫忙指正。

當然亦都希望各位係Post入面嘅巴打多多分享個人經驗,為對經典男裝有興趣既新手提供更多參考資訊。

兩者有關係既咩?
我真窮
Pin 呢條一日聽日再換番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞