【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(44)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
WWChan個隻幾ok
短褲Incotex果啲算啦
其實你不如買啲有得試既啦
落雨唔想出街
打完掌收左對鞋返黎刷下佢

Chapel正,Lobb 既design真係影響好多鞋廠,第一對wholecut RTW DB 同第一個將兩條帶都斜向後,一代經典
其實最初睇JL係想入William,double monk款經典
不過之前歪左砲入左City II,因為想入左正裝鞋先
今次又歪砲入左Chapel

唔知幾時又有機會入埋William
Leather healer西褲做緊幾錢
玩唔玩得過
想要對suede chapel

其實呢D crease resistant cotton既定位係邊?
又唔夠casual 又唔夠formal..........
睇左咁多對JL, 呢對覺得最正
得呢對有種 "想納入collection item" 既想法
chapel 真係越睇越靚
但怕 難襯
下,點會難襯⋯⋯
唔知 黑色 襯唔襯到 chino 同牛仔褲
搭落去 灰色 / navy色系褲
包穩陣唔會點出事
如果你想襯chino同牛仔褲點會揀黑色?
有去開,佢地唔錯
我估日系
依到有冇人會自己整皮具 近排整過一兩樣細皮具有啲上癮
大學果陣整過,DIY respect,有無相睇下
我剛造咗個鎖匙包
最近整果兩樣都有刻字 會自爆 遲吓整完未刻字前再影
我冇乜工具嗎手 所以依啲我諗過比錢上堂整 依家自己買嘢好似摸石頭過河咁
其實要既野都唔係特別多,排斬孖斬單斬各一,cmc、邊蠟、線、木棍仔、皮、墊板、皮錘之類買一買去大南街一轉執得齊,除非你想玩埋皮雕或者係工具控又另計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞