[韓劇] 機智醫生生活 S2 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
今集最尾已經係2022年3月幾... 除非下集成集timeline仲係3月 (我估1半3月, 1半4月), 如果唔係咪再下集囉... 但係EP7先4月又會好似慢左D (除非又跳過)
WS今集d甜
夏天要一齊啦
小熊超勁
點解可以咁有勇氣
好勁
大熊話wuli 住院醫佢就開心到咁...
但其實...
敏荷呀! 你既大熊S1 就已經同產婦講過要多謝"wuli 秋敏荷sam"!!! 連名帶名好自豪咁樣望住你, 你唔記得啦!!!
冬天既媽媽... 聽落去似李一花, 有冇人有同感?
第六集應該有進展嘅上季都係第六集陪睇報告突然諗起往事
收視突然破12
全國12.399%
首爾15.058%
唔係應該2021
第一季19
第二季20+21
唔知岩唔岩
翼純返軍隊個時有講係2020年4月,所以下集有houseman已經係2021年3月
係佢啊 片尾出左佢個名(聲音出演)
大熊老母唔怪得大熊一直都寧願自己一個俾我都會對信慧拎走介指既事隻眼開隻眼閉信慧真係慘
成東鎰一副成熟既樣但係老母同叔叔面前天真到
冬天肯定仲有野未同政源講到政源要溶化冬天內心
雋婠電梯入面既電燈膽冬天唔得閒既後備
今集每條線都好好睇
好勁
演員曹政奭通過tvN《機智的醫生生活2》OST《喜歡喜歡》延續了上一季《ALOHA》的大賣勢頭]16日,在《機智的醫生生活2》中飾演肝膽胰外科教授李翊俊一角的演員曹政奭繼上一季之後,再次以OST出演歌唱者。曹政奭演唱的OST將於16日中午通過韓國國內主要音源網站發行。此次,曹政奭將翻唱1996年發行的組合天氣預報的正規3輯中收錄的第一首歌《喜歡喜歡》。曹政奭版本的《喜歡喜歡》在15日播出的《機智的醫生生活2》第5集中通過本人親自演唱的場面在觀眾中引起了爆發性的關註。編曲製作人表示:"嘗試了以復古聲音為基礎的電子編曲,而不是以往《喜歡喜歡》原曲中的原聲感覺。特別是以與曹政奭甜美的音色相配的感覺重新編曲,傳達不亞於《ALOHA》的欣慰感動"
好甜好好聽
我有整早餐俾一心同體㗎
tvN歷代電視劇收視率TOP1
1《愛的迫降》21.683% 周末 2020
2《請回答1988》18.803% 金土 2016
3《鬼怪》18.680% 金土 2017
4《陽光先生》18.129% 周末 2018
5《哲仁王后》17.371% 周末 2021
6《文森佐》14.636%周末 2021
7《百日的郎君》14.412% 月火 2018
8《機智的醫生生活1》14.142% 木曜 2020
9《Signal》12.544% 金土 2016
10《機智的醫生生活2》12.399% 木曜 2021

機醫2已經去到前10啦
佢把聲真係好好聽好有feel
好想其他ost全部都出埋99s版呀
完咗呢季應該會出?S1都係咁
睇你都係為左拆蟹殼先順便煮早餐
連接佢收工都係因為要送冬天返工先順便
希望s1 s2所有歌都出啦 到時一定買碟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞