[韓劇] 機智醫生生活 S2 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
上上星期有人話冬天可能成長係家暴家庭。。。睇完今集愈黎愈似 再諗返第一同第二季都有佢搏老命捉家暴犯既情節,好擔心冬天
點解個尾要咁樣
等多個星期先
今集做咩對對都咁sad
打開 笑咗
羽朱對住個火傷心起歌個下我大笑左
佢老豆係後面拍拖 公平咩
無事既
有政源係度
我都係, 見到羽朱果扁嘴樣真係大笑左!!!
羅莎女士, winter garden 2位媽媽要保重 (冬天要首爾光洲2邊跑照顧佢媽媽?)

EP6 D預告咁sweet, 雖然知一定有反轉, 但都諗緊會有少少糖, 點知係刀!!! 下集小熊話得返一次機會, 希望調返轉頭會係糖
不過赫本女士話"除左佢之外" 依句一定係用黎立flag 用... 加埋大熊今集為左同小熊相處多D, 早餐都算, 午餐食左都走返入去食!!!
下集應該都會一齊, 可能要等EP9/EP10 先一齊... 得返兩三集糖

P.S. 見到果雪櫃都覺得俊莞好令人心酸...
P.P.S. 下集要去雪岳山, 係咪會出現小熊爸爸媽媽? 準備見準女婿
BTW, 我想問今集小兒外科肥肥地果細路, 係咪隔離台結婚作詞, 離婚作曲入面作家果細仔?
一直期待個求婚點解會變成咁
冬天你唔好再收收埋埋啦,俾政源同你分擔下啦

同埋見到雋婠一個人食凍冰冰仲要坐喺地下真係喊出嚟,翊純你乖啦,唔好再逃避啦

翊晙同頌和我真係好驚佢地行羅莎同宗秀條路

唯一一Pair 正面少少係大小熊,大熊食完午餐又同小熊食
但係小熊得罪未來奶奶
後面真係越睇越sad
小熊同佢大熊阿媽真係搞唔掂
小熊會為自己據理力爭我唔擔心 (最多嘈一大交, 所正佢有乜唔會收埋, 會搵機會攞出黎講), 但大熊呀媽真係要留俾大熊出聲點醒 (佢都知自己呀媽有問題)

如果大熊知道佢未來老婆同自己呀媽第1次係咁樣見面, 應該會幫自己老婆講說話 (就算唔係老婆, 自己都知自己徒弟唔係D冇禮貌既人)
小熊一嚟已經講晒對唔住,都唔知大熊阿媽想點
羅莎真係鬧得佢啱
之前都仲可以話前妻有金錢上既問題, 睇完依集完全明曬點解大熊咁心酸話自己係唔配結婚既人, 仲實牙實齒話佢呀媽一定唔會變, 而且點解S1會話大熊未變裙腳仔之前係咪講自己呀媽壞話
上次頌和都一語道破咗大熊上一段關係其實冇乜努力過 希望今次唔好再逃避 會為呢段關係岀啲力
下集小熊得返一次告白機會
依集好老土
Tvb d 情節出哂嚟
平時機醫唔係咁架….係咪肺炎真係咁影響拍攝
老唔老套要睇下集點
今集都係最後5分鐘+預告fake下大家
機醫一貫作風
希望係咁
唔想機醫爛尾
唔覺老土喎,呢集係想講當自己係崗位時候會專業冷靜,但係當自己換左身份/處境時候會失去平時ge修養,耐性,處事方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞