[韓劇] 機智醫生生活 S2 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
今集終於有返上一季嘅感覺
補充多句, 大熊叫咁多外賣, 我估應該係買俾婦產科D人
剩返4集 希望導演同編劇保持水準
期待下集頌和生日
今集終於搵番第一季嘅感覺 好好睇希望下集可以保持水準
政源、羅莎同頌和個到睇到眼濕濕真係要好好珍惜身邊嘅人
羅莎見到冬天個樣開心到
睇預告翊純會唔會又出事
見到翊俊同埋雋官衝去急症室
應該唔會呀... 我估可能係昌原D人 (可能佢地既恩師?), 畢竟講到好似好嚴重咁
按機醫套路, 如果係翼純咁大招, 應該唔會放預告 (好似頌華呀媽咁)

睇下集預告, 希望大熊係諗緊佢同小熊同赫本女士既野... ER果part 翻睇左幾次, 越睇越唔對路
"中意既話就會黎" 係小熊S1 對冬天講既野... 大熊諗左一段時間都決定放低對band去醫院搵小熊 (仲要直接入去等到佢醒... S1 冬天D爸爸都係黎望一眼, 人未瞓醒就走左... 最重要果個仲係門外面唔敢入去)
如果佢唔立定決心追小熊... 其實唔應該對佢咁好, 會俾小熊錯覺 (佢仲有一次表白機會)

冬天見羅莎女仕個幕世界級
我都記得S1呢句喊到大熊唔知點 係度拍枕頭好搞笑

同埋期待99s五月雪嶽山嘅旅程
頌和係翊晙面前可以表現自己嘅情緒 唔洗死頂
今集一開頭有把男聲唱既歌, 有冇人覺得似係鄭少女把聲? 機醫得佢未出OST, 會唔會就係依首?
我都覺得似

今日ost小熊做封面
SEVENTEEN WOOZI&DK&勝寬演唱的《機智的醫生生活2》OST今日公開
韓國時間13日中午12時,tvN電視劇《機智的醫生生活2》OST Part 8《依舊如此美麗吧(暫譯)》將通過各大音源網站公開,該曲由SEVENTEEN WOOZI-DK-勝寬演唱,他們將毫不吝嗇地發散出眾的主唱力量。

該曲是TOY於1999年發行的專輯《A Night In Seoul》的主打曲,是唱出離別後的悲傷的抒情歌曲。2021年版本的《依舊如此美麗吧(暫譯)》將通過與原曲不同的懷舊感性加WOOZI-DK-勝寬的聲音,以與眾不同的色彩重生。
見到頌和勁無助 好彩有翊俊
仲有之後截晒所有人唔比見佢勁warm
希望佢哋快啲有好消息
見有人分析係7-10月 因為上集盆花

雖然噚晚每一個角色都好好睇
但都唔及翊頌短短幾分鐘對戲咁震撼
用眼神演戲
呢幕係扮kill me heal me 黃靜茵

今集繼續ship雋婠同材學
差d 2個鐘講父母子女太多感人故事
第8集:13.1%(+2.5)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞