[韓劇] 機智醫生生活 S2 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
最近好迷茫覺得自己咩都做唔好,睇完劇入面band個版本即刻喊咗佢地好似安慰緊我咁

就黎追過自己紀錄,有無機會top3
同感好暖
希望政源冬天順順利利見家長
唔好比個新住院醫生搶走
羅莎同佢啲仔既互動都好可愛
https://www.instagram.com/p/CRpypy1Hfms/?utm_medium=copy_link

下星期四唔知Netflix會唔會有呢
應該無?
過自身記錄就應該冇問題, TOP 3 有D難... 我覺得過應該介乎Vincenzo同哲仁王后之間 (16%左右?), 當然如果過到哲仁最好!!!
N記好似唔會播特輯。
羅莎個邊冇問題LA上季已經得到羅莎已認證
開句聲即刻俾錢
係囉 上季其實見過面
反而秋秋先係危機四伏
羅莎真係唔駛擔心...
wuli 秋秋... 危機亦係機會, 可以俾機會大熊證明佢成長左!!! 如果大熊仲學唔識要勇敢D唔好再做縮頭烏龜, 咁就抵佢一世淨係可以羨慕其他產婦同佢D老公們!!! 而且上季大熊都應承左小熊下次會積極解決問題(雖然果陣講緊公事), 我相信依pair ok既, 唯一就係編劇幾時先肯寫依part...
如果赫本女士返黎覆診果陣意外見到大熊小熊一齊係醫院既畫面, 跟住搵機會追問佢果仔就好啦 到時可以睇下大熊點拆彈 (雖然應該都係解釋係住院醫only)
再唔係就大熊依一年諗清諗楚, 決定踏出第1步主動出擊, 同呀媽報備左小熊既情況, make sure 赫本女士唔會插手自己既野, 再向wuli 秋秋表白!!! 最好跟手即刻準備見家長 (我相信如果大熊決定同小熊拍拖, 一定同WG一樣都係以結婚為前題...而且wuli 秋秋一年後做左研修醫再結婚, 就已經踏入高齡產婦既階段)
其實琴晚個集好睇到大熊有進步講多左野
佢話要搵政源傾傾食道有事個b
喺𨋢見到講左句「終於都比我見到你」
比著以前大熊應該會笑一笑就算唔會講咁多
咁都係等YouTube有人翻譯先睇
上集頌和返黎佢都串佢好日子到頭啦... 仲要用返見呀媽果招(次次見到都諗起金鐘國話HIP-HOP好易, 話想像開門果下)
大熊係講多左廢話開朗左冇咁outsider, 但唔代表佢遇到事就唔會再咁退縮 (依D野要真係有事情發生左先會知佢有冇成長到)
無睇路過
s1 紅左首aloha
s2 有無練左邊首歌
每次睇都好佩服美都走音走得咁勁
本身唱歌咁勁要特登走音好難

原來已經播左一半集數但好似仲有好多野未講
好期待頌和翊俊之後會點
今集我覺得係第2季以來最好睇既一集
潤福來到第6集終於有戲份
兩姐弟一出場就搗亂真心笑死
中間兩個患者case都好感人,尤其昌民果part,照顧左咁耐最後捱唔住睇到好心酸
另一邊廂產婦果邊就順順利利顯得好大對比
覺得個產婦幾靚
係 好順眼
次次叫啲朋友睇 佢地都覺得悶
但係我覺得真係好好睇 唔同一般韓劇咁
由唔同小碎片集合埋一齊 好簡單但又好窩心
每條line都好好睇 每個角色都好鍾意
睇完好似差完電咁 心靈勁滿足
係呀 好平凡日常但有種溫馨
今集完全係healing 睇得好舒服
期待下集三線發展
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞