[韓劇] 機智醫生生活 S2 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
宗秀聽到羅莎有事即刻去楊平搵佢 到底當年佢地出於咩原因無一齊到

大熊阿媽真係好似啲典型得理不饒人既痴線老母 明明小熊有道歉又要抽秤人地無誠意
啲老女人
好擔心小熊
s1羅莎自己講係政治聯婚 雖然冇愛但辛福(類似呢個意思)
你中point喎!
我睇有人分析話羅莎今次有事 可能會帶出佢感嘆當初錯過咗宗秀 要到老咗先有機會互相扶持
而頌和做羅莎主診 更加點醒咗頌和要把握同翊晙一齊嘅機會
開始明白點解大熊咁消極 因為唔想再有人好似前妻咁受傷害
呢啲老母個仔單身又想佢快啲結婚 到佢有另一半又點都唔滿意 完全係never ending story
除非有日大熊會反佢阿媽 或者等佢阿媽接受
但宜家小熊開衰咗個頭
睇左花絮條片 99s都好嬲大熊拒絕小熊表白 好好笑
反佢呀媽應該無咩可能
如果真係反既話小熊戰勝佢呀媽
大熊都好無奈好慘 明明佢都對小熊有feel
其實唔係要大熊反佢呀媽, 而係要企係小熊頂住佢呀媽, 有乜野自己受唔好令小熊受傷害
雖然以小熊性格佢可能會話: 教授nim, 我自己有口, 要力爭/我冇錯果陣我會講出黎唔駛你幫我

BTW佢對小熊有feel就梗, 但自己知唔知, 同知左忍唔忍到唔顯露出黎就另一回事

花絮金大明欲言又止, 我估應該大熊有d鏡頭收埋左 (好似S1 政源咁)... 其中一樣應該係EP1 既蛋糕(冇可能真係chef送, 因為得佢一枱有), 如果小熊有人追, 應該前幾集都會有小小hints講但focus係曬佢同大熊關係之間既變化... 所以我一開始估可能就係大熊送既可能會中(因為蛋糕之後果鏡頭就係俾左隔離果隻熊熊公仔)
唔係netflix既咩

兩個媽媽後生時期
點解仲未有第七集花絮睇
係咪趕住拍新嘅剪唔切
大家係邊到睇花絮
係咪得好短好散個啲
成個第二季都悶 同第一季相差好遠
而家見親佢地飲咖啡就覺得悶
今集悶到要碌住手機睇
同埋今季好似冇上過Netflix熱門?
YouTube search Channel十五夜
花絮大概一集10分鐘以內 仲有啲interview/接力cam可以睇
感謝
見第一季有成粒鐘個啲 以為第二季都有
長嗰啲making可能要等第二季完晒先有
因為都要人手剪
今個星期佢哋應該趕到連短making都冇
麻煩攪返好套劇先
我成個第二季都係碌住手機睇
國民媽媽後生好靚女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞