[韓劇] 機智醫生生活 S2 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
呢幕真係世界級 兩個都勁好戲
我都係 試過有日睇返d cut覺得翊頌好突兀 但係每集咁樣睇就會覺得好合理 同埋所有感情都好細膩
+1
眼神勁交到戲!完全feel到翊俊嘅心痛 正到
我係比美都impressed到
可能係因為香港好多舞台劇出身嘅演員去到做電視劇都會好浮誇
而佢本身係音樂劇演員出身都演得咁細膩 真係好勁
講真 就算係本身電視劇出身嘅演員都未必有咁好演技

由呢度開始,諗起大學時期暗戀ge人
第一季睇到頌和去睇報告 翊俊一早到左等佢
之後仲送埋咖啡比佢睇門診
同埋每個人輪流去開門問佢結果點 真係好warm 好鐘意99s
但係睇返鴿子CP一齊得咁突然 我有啲黑人問號左
我諗面試個日頌和對翊俊已經一見鍾情
一定啦 送扎頭髮圈
但係點解會一到首爾就買定
睇得唔夠專心喎

他地要唱錢搭車丫嘛
第一季翊俊同俊官係平昌初到首爾,要坐巴士去大學面試但無散紙
翊俊身上得大紙,唯有去小販到買d野,求奇買左個頭髮圈,點知去interview 啱用
佢要唱散啲錢 咁岩有攤檔係附近
髮夾700won 髮圈3000won
佢揀左髮圈
雋婠黎講都唔突然嘅 本身就換女換得好快 只係今次好鐘意翊純 之前宋pd散咗都冇乜嘢 不過好似冇講到點解今次會愛得咁深 定我miss咗
二十年啦 希望可以快啲修成正果
諗番轉頭如果 大學果陣翊晙告白其實都未必會順利長久
反而各自有其他經歷先會顯得對方有幾重要
神啊 求你今季賜佢地good end 修成正果吧
表白前一晚(?翊純踢到佢塊臉腫左 笑到我PK
可能翊純太特別又幽默所以咁鐘意
唔係話細個去俊官屋企已經見過咩?
真係 同埋經歷過先會珍惜
係我可能不會愛你既程又青李大仁
有冇人識
無第三季既話更加要有GE 如果唔係好大遺憾
以前我話對程又青李大仁無興趣 姑姐話等你再大啲就明
而家我去到程又青咁既年紀先終於明 差別在於我身邊無李大仁
好似話雋婠以前讀書果陣去翊俊屋企見過翊純
然後已經有好感
本身翊晙都只係想買髮夾
但個老闆聽到翊晙地方口音笑住問佢係咪鄉下嚟
翊晙唔想俾首爾人睇小 先買咗最貴嘅嘢
編劇寫嘅人物每個舉動都係有原因
所以睇劇真係唔同時期睇會有唔同感受
係喎 無諗到呢樣野
我反而係諗個小販會唔會因為見佢鄉下黎而開貴啲個價
程又青李大仁最後有一齊啊
我覺得似既位係兩個都算一齊大
大家都經歷過幾段戀情
又明明鐘意對方
仲要咁多年黎身邊都有對方不離不棄
鐘意頌和多啲+1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞