[韓劇] 機智醫生生活 S2 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
淨係上一季材學比人呃錢冇哂心機
搞到講嘢得罪病人家屬 比人投訴
雋婠二話不說升做科長
用科長權力拒絕病人家屬個要求
令到材學唔洗受罰
呢一下已經足夠材學愛雋婠一世
雋婠個樣成日都厭世又我是憤怒 但其實最口硬心軟又護短既就係佢
大熊既故事係上季(父母離婚)+今季一開頭(佢離婚+唔想再婚)就講完哂
得返同小熊既感情線未完
搞到今季劇情上冇乜佢既戲份
政源生日快樂 希望你今季求得成婚啦
教授nim冬天幾時先會叫你名
傲嬌世一
政源oppa
代表頌和仲鍾意人
今次個波係曬頌和度
之前睇人分析話
碩亨係一步步接近 然後佢會做主動
所以應該大熊會同小熊表白
翊晙係被動+順其自然
所以應該係頌和表白 兩個人先會一齊
至於頌和 雋婠 政源只要主動踏前一步
段感情就會高速發展
咁暫時雋婠 政源都符合到
所以係等頌和表白
樓梯電梯搭𨋢論
精簡有力
再加多點: 依幾集碩亨係小熊既帶領+頌和既助攻之下既成長 (由社恐到依家會講fighting)
S1 小熊同奉sam 話過碩亨冇社會性, S2 依part 成長左好多

除左小熊戲份, 仲有成長既最後一課 - 勇抗呀媽對未來新抱 (=小熊)既偏見-> 我估好大機會係大熊直接同呀媽攤牌話小熊就係佢唯一既想結婚既人, 呀媽佢唔收歛/ 繼續俾面色/ 死性不改... 我就唔開始, 更加唔駛諗結婚!!! 認真覺得依pair 有機會閃婚...
生日快樂呀安政源, 祝你早生貴子三年抱兩
見到申鉉彬都係2年前既今日成為張冬天
其實又唔係某屆特別勁,奉Sam都只係做好本份

成套劇本身就唔係行天才路線(翊晙除外)而係講每個醫生點樣盡力救人同用盡自己時間喺自己嘅專業上
睇住大熊屈屈不歡,話自己害左前妻既一生,又要顧住個無賴阿媽

到而家對小熊打開心扉,買完雪榚再俾個心大熊佢就傻笑個下好正好sweet
想請問有無link
google左唔見有
我老細講過 如果每個同事都做好自己本分 project coordinator 就唔洗咁辛苦
但現實生活入面就係有好多人都冇做好自己本分

係呢套入面嘅醫生個個都做好本分 唔係求求其其咁為病人醫病 其實已經係病人眼中嘅好醫生
翊晙係好完美既男人呀

平時風趣幽默 到左要認真個時 又會好成熟咁處理 (頌和爆喊個集)

今集又非常好既助攻

無疾而終嘅初戀依家追返20年嘅遺憾啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞