<黑寡婦>劇透討論區(1)

1001 回覆
48 Like 32 Dislike
我覺得係呼應番最開頭揸車佢細妹話自己終於可以買到自己鍾意嘅嘢
咁都得佢都無話過鍾意戒指定想講佢結咗婚?
換個角度睇,其實成套戲佢又冇打輸過
啲人都只係可以走佬/困住佢

刻劃出嚟係佢好好打,但係其他技能(追蹤,破壞力)一般
同埋洗腦狀態智能都好似低啲
算係睇到佢特色

希望之後會有多啲戲份
Can you run us through some of your favorite Alexei tattoos?

……..Then on his neck is a special custom tattoo we had built that is Rachel Weisz’s face in a bob haircut when she was younger. It says “Melina” underneath that. That was probably my favorite one because I love Rachel Weisz.

https://variety.com/2021/film/actors/david-harbour-black-widow-red-guardian-1235015789/
兩個concept 都「啱」 ,但係呢啲都只係想像出嚟,時光旅行本身就有好多 paradox

而 Steve Roger 係 End Game 最後交盾俾 Sam 就證明佢係返返同一條時間線,呢到我諗都冇乜懸念?

ching有有睇開marvel 之外其他穿越時空嘅主題?
套戲解釋咗MCU一個問題

點解Nat成日染頭髮?
因為佢真係鍾意染髮,自細已經染到五顔綠色
其實冇交代過佢係去咗 alternate universe

The Ancient One 只係講咗拎走 infinity stones 會引發多元宇宙,但係班主角其實一直都仲係同一條時間線上面。

Old Man Steve 可以一直都係同一條時間線之後出現搵 Sam 交盾。

End Game time travel 既科技係 travel 同一條時間線,唔係打開 multi-universe ( 好似 into the Spider-verse 咁先係 multiverse ) 之後去第二個世界。如果唔係根本唔駛計要返去邊一個時間拎邊一粒石,好似 Rick Sanchez 咁開個 portal 就求其拎到石
一開始以為男仔嚟
CA返咗去生活已經改寫咗歷史
即係開咗另一條時間線
點解唔會比tva拉?
“it suppose to happen “

不過tva 都係流既
睇完都唔明點解個大佬會係布達佩斯炸唔死

老豆好煩
係啊妹d 好出位
搞到想睇啊妹多d
可能佢根本唔喺幢樓用個女去fake鳩人
係 可以咁做伏筆 睇MARVEL使唔使用呢個角色
真 冇好強調咩女性力量 做多過講 好過小丑女之流好多
wiki返先知valentina就係Falcon & Winter Soldier撩John Walker條八婆
愈睇愈覺得佢係hydra死剩種
次次出來都係挑起事端
期待呀妹未來既演出
整體一般 可能一開始冇太大期待
係 佢今年出既所有野既係承接

BW -- BW --> 2ND BW
HE -- HE --> 2ND HE
CA -- FW --> FALCON
HULK -- SH --> SHE HULK

而家LOKI 唔係帶KANG?

第5集未睇
一條女獨自爆入一個係海上面嘅supermax監獄
聽到都打個突
其實冇乜特別

confirm 阿妹之後仲有場出咁解
冇架啦

我估似ghost 咁一片boss
編劇(tva)話冇問題
而家loki 講到點就應該係點

應該都係你有多一個唔同既選擇就多一個唔同既時空
漫畫曾經係

起碼而家地球系既勢力有佢同Sharon Carter
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞