<黑寡婦>劇透討論區(1)

1001 回覆
48 Like 32 Dislike
睇呀妹 賣情懷 都ok

最失望係TM
打鬥場面少
武器點嚟唔講
TM個system又唔解釋
裡面仲要係女仔nobody
最bug係咁勁既複製打鬥skill
Red gudian, BW 打到五五波甚至以上

倒不如話個Boss用錢請咗TM仲好啦
咩佢個女毁容做手術真係bullshit
啲技術咁鬼勁,全部BW都裝啦

個個將軍、老竇老母啲戲份少到
唯一做得好就係帶到yelena
其實呢… 有Tony Parker 喺度…點會有秘密~
搵我?
但佢知nat係avenger喎
84年isaiah應該坐緊冤獄
我反而係同我男朋友解釋返,佢竟然問我BW點解會死
咁弱智飛左佢
咁CA都算超人類
黑寡婦乜都無
咁唔代表佢可以打戲一啲都唔好睇
elevator, 公路大戰一樣都係肉搏咋嘛,但出嚟好睇好多喎
ffh 宣傳係罪大做嘛~所以唔直接拎出嚟講~
老豆咁都叫少戲份
Taskmaster一出場嗰幕打戲幾正
可惜之後無哂
屌, 太眼瞓, peter parker~
我覺得又未到唔好睇喎
只係無一場好iconic嘅打鬥場面,搞到套戲少咗啲重點
套戲傾向用大場面去搭救Nat係普通人呢樣野
但大家期待嘅應該係拳腳交多啲
雪山同最尾基地爆炸兩段戲我覺得都幾痴線
可以完全無事落到地面

Taskmaster每次出場都好有壓迫感
好多動作戲都見到其他角色嘅風格
無奈今次佢唔係一個大反派
無乜背景故事,又變左一個Marvel即棄角色
拍得比較差啲就係佢同Red Guardian打個段剪得好碎

全套戲最正一定係Yelena
去到最尾連翻去IW Nat件背心幾驚喜,一路睇都無察覺
幾期待佢係Hawkeye出場
CA2好成功咁救咗Captain呢個角色
之前既CA1同Avengers入面既Captain都唔特別突出
CA2之後勁多人愛上Captain
然後導演都即刻獲得重用

然後Black Widow睇完都唔會話愛上Nat
劇情唔突出
啲動作戲大部分都係cg爆爆爆
鍾意佢老母多啲
呢套同ca2完全無得比
由頭到尾想觀眾估TM 係咩人,點知係個比人洗咗腦嘅女,仲要設定上令佢個人啞左冇乜發揮,明明就有好多衝突位可以發揮
開頭以為係純粹AI武器,而家唯有睇佢件裝之後會唔會再出現啦
件裝其實好勁,不過係用個個人完全冇自主能力活用
咁姐係可以pass
香港7 月8號 4點=LA 7月7號 凌晨12點,Disney+ 先會上架套戲
7月9先上disney+
根本係為左SJ有BW獨立電影為拍而拍...太多elements成套野乜都唔深入
成套戲真係浪費左task master, 俄隊同老母個角色
為左套late 2021 hawkeye電視劇劇情出得一個end credit scene鋪Yelena同US Agent追殺hawkeye不如將呢條線放係套戲
不過拍緊當時其他phase 4電影又未度好...搞到成套戲得end credit scene有surprise factor
sor 講得衰 應該話少表現空間
仲要唔夠抽
冇錯呀巴打 嗰時好多人有唔同揣測,可能呀妹/老母/甚至係幫手準備飛機條友可能係TM,點知係nobody
都有少成功既,相信唔少觀眾都對阿妹有好感

其實一開波,TM出場打BW唔錯,但去到後邊越嚟越跌vot,追車麻麻、同red guidan 打幾野、之後天空唔打返到地下先打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞