<黑寡婦>劇透討論區(1)

1001 回覆
48 Like 32 Dislike
好差
007老婆居然係敵對 勢力

其實full黎有咩意思?
你話無左既畫面原來有ironman飛過就話姐
成套netflix d 戲咁
政治影射
Remastered同真係用imax機拍兩樣嘢嚟
可能係用time machine返去搵peggy 嗰個
我都想知,留名
當笑片睇唔錯
一,多左畫面就係多左,睇DCP係裁剪咗,即係少左嘢,你可以覺得裁咗嘅畫面冇意思,但少左就係少左

二,響imax戲院,個畫面面中小同viewing angle同dcp戲院唔同,full ratio先做到完全畫面沉浸嘅觀影享受。當然用imax機拍同唔係imax機拍係畫面dop同質感有分別,但睇番imdb tech detail,佢用嘅機同digital imax camera相約質素 (咁你要話好似nolan咁要拍imax film先叫imax嘅話咁冇野好討論,因為咁嘅定義連avengers 3/4都唔係imax了,雖然avenger 3/4係首兩部全digital imax拍嘅電影),並唔算remaster. remasterw果啲imax吖DMR,唔會有1.9:1
一開始RG唔係95任務咩
個妹幾靚
我覺得幾感動做間諜做到同拍擋戲假情真可能我唔係睇曬套套marvel
呢part係好大伏線

如果佢吹水,佢唔會問Nat 佢朋友 Steve Roger 有冇提起佢 (明顯佢見到嘅Capt Am唔係Isaiah Bradley)

而劇情又明顯交代佢係時間上唔會見到正常timeline 入面嘅 Steve

所以其實有可能佢係見到時空穿梭返以前嘅Old Man Capt Steve Roger… 咁啫係Steve 有機會再係MCU出場同 Red Guardian 同場
今日k11睇爆晒,不過imax 真係太大個幕,義眼好攰
有好多MINOR位處理得唔好
例如明明佢比SHIELD追殺緊
重可以係歐洲四圍走
其實應該佢一露面已經比人捉撚左
Marvel可能覺得bw都死鬼左無可朔性就無咩用心做好套戲,純粹利用佢帶新角色出黎
好彩啊妹好睇,串bw擺post嗰位幾好笑
SAME我係咁諗
人地無超能力 你想點大場面
唔知點解
覺得呢個伏線
一係好神
一係就滿大人式
無中間
穿越個個ca係80年代都應該仲未好老,血清影響,至少佢再一次活到去202x年都只係似70左右,但實際成200歲
所以rg見到佢都後生樣,如果係老,佢唔會傻到覺得係冰封既美隊,但係佢可能都會奇怪。
但steve如果係隱居,冇理由咁高調出去參與任何野,仲要比人見到
其實哩個位電影處理得唔好
明明就有 個妹咁樣炸法血都冇滴
佢同老豆punchline二人組來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞