<黑寡婦>劇透討論區(1)

1001 回覆
48 Like 32 Dislike
係飛刀果半秒好睇仲想睇多啲佢用唔同戰鬥方法睇bw點應對
條友係漫畫邊一個?
播呢首即刻諗起哥哥https://youtu.be/gNf8SIOgPms
都只係扮左BW美隊揪幾嘢,鷹眼射左飛,黑豹冬兵幾個move
仲以為同俄隊打用美隊mode去呼應返監獄俄隊老吹個scene
扮到俄隊真係有研究美隊捉晒路又得
或者用美隊屌打俄隊證明佢老吹又得
但係變到乜都無比人鎖入房
完全浪費晒TM
其實佢個父女設定本身都好,可以係搵BW 報仇,搞到佢人生咁慘,可以有好多戲劇衝突點知整到TM 只係做工具人,為左懶神秘,出真嚟真係吓一聲
啲動作場面真係有少少揸流攤
每場打幾吓就住就住咁
even最後bw同taskmaster打都係太快完
red guardian同taskmaster兩個都係有少少浪費冇用盡佢
點解啲人咁鍾意一路睇一路傾,marvel條時間線不嬲都要入場前做下功課先,仲有唔明嘅話唔可以完場傾?
真,浪費左個角色,至少成家人圍打佢都好呀
淨係j個妹都夠睇
咁悶套戲都話好睇
套戲未到唔好睇
合格高啲啦

帶出個妹,塑造個妹性格特點係成功既
Family既part都好睇

Taskmaster第一次出場係ok,幾有氣勢
但一貫MCU作風奸角虎頭蛇尾,Final battle太求其
正正經經係套戲鋪yelena 同us agent未來夾dark avenger仲好睇
個wow factor放左係end credit scene
套戲太formula式最後bbq
想講free will message又唔似loki咁有哲學性
咁都算係講free will咩
我覺得單純係講family
成套既文戲都係帶出natasha呢個family
fake得黎又有啲真感情係入面
三個角色都演得唔錯
呢套反而似為鷹眼劇鋪多啲
同叫做理解Romanoff係end game針換靈魂個下
對我黎講幾滿足
on9
個人覺得再講咁多Free will 就真係悶而家幾好,Family 同Nat嘅人設補返曬 主題明確,睇返EG 會更明白nat 對Family 嘅感覺細妹又塑造到傳承,成套係衰左係TM 到

原來阿媽係盜墓迷城個女主角 唔怪得睇睇吓咁熟口面但又唔記得邊個
其實係講黑奴
大佬點查呀
另一個星球發生嘅事

俾個藉口阿妹喺影集出場啫
好快friend返
其實只係懶有gimmick咁帶出佢下個任務target 唔明點解有人會get左真係為左要幫natasha報仇
暫時唔係咩大人物
咪當派任務路人npc
我覺得free will係其中一個點子...可能係比超立方影響
主要應該話係自由意志去選擇既life meaning
原本講到佢地係ohio好似過著美式生活
但其實都係為俄佬做野...BW yelena無選擇要做殺人機器
兩公婆不明不白咁幫俄佬做野一直都好盲目
到真係family影響去推翻red room個鋪陳其實唔夠入心
個轉接點係因為3年感情而見返好珍惜當時時光用兩餐飯就講完
俄隊唱american pie比yelena聽都make sense 窩心, 始終食左死貓咁多年
阿媽聽到BW學識自己pain can make you stronger咁就變節一齊為兩個女推翻red room真係FF family級數

同你推翻red room都nothing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞