<黑寡婦>劇透討論區(1)

1001 回覆
48 Like 32 Dislike
Red guardian 同 taskmaster打得唔夠侯
冇睇過之前個d既我睇到成頭問號
後尾班寡婦飛返黎話「唔會掉低你」嗰度
都好張揚同過猶不及下既啦
“點知帶住呢個情緒迎接片尾,無啦啦將Nat嘅死怪落鷹眼度,好突兀。”
巴打無睇falcon and winter soldier?

From wiki”娜塔莎擔當神盾局特工期間的盟友,對娜塔莎有好感[14][20],暗中幫助娜塔莎[21]。”
最大伏筆係Widows
對上套蜘蛛俠都垃圾到仆街
劇情又唔係好 打無人機part直頭亂到仆街
tobey版每個動作都知佢做緊乜 打又拳拳到肉
講到尾redroom成班普通人,唔會期望打鬥有幾激,全部都係倒模工廠練出黎,連老母都係一樣打法咋
敗筆始終都係red guardian同tm明明可以發展下ca打法互抽回應返監獄吹水,不過乜都無…
俄佬又明知bw最叻扮可憐chok料又on9到乜都講
shield搵唔到redroom咁大個skycity都叫講得通既…玩滲透唔得罪avengers,眼大睇唔哂

女權來講係可接受範圍,共產主義都係鐘意攞女人滲透世界,最尾班女仔表現=軍隊brotherhood啫,其實都唔太女權
聽講有4個彩蛋
Bw救完佢哋,之後報恩啫
咁都女權
講得好好 呢套戲完滿咗natasha嘅故事 對fans嚟講好足夠

不過好多人當花生片咁睇
但你經歷過咁多套marvel, 呢套bw 簡直完美
仲好睇過dark knight 2
第一套marvel片?
呢套真係俾mcu fans睇多過俾街客睇
聽到natasha話想團結翻avengers 最後佢真係做到
個心好噏
好鍾意melina叫natasha don’t slouch嗰段
翻睇咗trailer好多次
其實 Val 背後做緊咩計劃係未知,而佢現時我地已知收咗既兩個手下:US Agent 同 Yelena 都唔係傳統奸角,而係非黑非白之間既 agents,所以個人認為拎HawkEye 出嚟做Target 未必係叫 Yelena 刺殺佢咁簡單

睇返啲 transcript 佢好似係咁講:
"Maybe you'd like a shot at the man responsible for your sister's death," "Kind of a cutie, don't you think?"

"Like a shot" / "Give it a shot" 呢啲實在可圈可點;
加上 Clint 半黑化做過 Ronin ,我覺得好大機會係想拉 Hawkeye 加入 Thunderbolt.

漫畫出現過既 Thunderbolt members 依家MCU 有出現同有伏線既有: Yelena Belova,Red Hulk (Thunderbolt Ross) ,Zemo,Hawkeye

而以 US Agent / Zemo 嘅故事發展嚟睇,似乎洗白佢地就係為咗推出一隊 MCU anti-heroes 頂 DC 嘅 suicide squad
呢套戲感覺係為彩蛋而拍
D人話復4係睇到雷神心路歷程既轉變
呢套bw 就完美展現bw 既過去同現在
反而好奇最後Black Widow點搞掂thunderbolt ross
有啲冇睇姐,呢到d人惡到
冇睇唔明好似殺佢全家咁
Ironman 08年已經用緊激光
隔咗十幾年黑寡婦都係主要用傳統實彈射擊

咁有冇搞到你覺得出戲

用Tony 做科技標準
我無你咁好氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞