Steam儲Game唔玩 #20 2021年夏日特賣(3)

985 回覆
8 Like 2 Dislike
星露谷囉
無一集驚
Erm...容易比jump scare同好暗嘅環境嚇親
有咩精神時光屋推介

己有:
- oxygen not included
- Don't Starve
- stardew valley
- Stellaris

或者生存, 經營類?
己有:
- The Long Dark
- cities skyline
河洛群俠傳
tome4 (官網down本體免費,roguelike回合制,多組合
Dragon's dogma (一流,打擊感超正,capcom
grim dawn (好評Diablo-like
outer wilds
baba is you
the witness
the stanley parable
doki doki literature club
5d chess
spirit island
玩返dead space 1,2,3 先
一半都有 試下淨返果啲 唔該
5同6 lo,動作game,個個角色都係超人.又可以雙打,搵個fd一齊玩就唔驚啦
俠之道
俠之道點都好過河洛
就算俠之道未出完已經贏
唔覺河洛一周目已經可以玩100+小時 世界觀又大咁多 又自由咁多
俠之道係人物正 玩法都OK 但係太CHUR
利申俠之道6周目 河洛200+小時
the last spell
griftland
grim dawn
hades
slay the spire
河洛技術做唔到類似ff咁既玩法
野心大但冇咁多資源
俠之道都要等咁耐就知
俠之道更新完最新版本打隻小怪都要十幾回合最高難度
打王30回合起跳
兩隻我都鍾意,但個工作室整GAME D平衡度認真麻麻
河洛仲有MOD玩
我宜家先玩5分1地圖,已經30個鐘
打木家土司最後個到打咗我成粒鐘
我玩jrpg 回合制完全無問題,唔知點解隻原罪2唔太慣可能太自由唔知做咩好
我都同河洛講呢個問題
戰鬥有時真係等到燥,每次到敵方回合起碼幾分鐘,而且人多仲會lag lag地
呢個問題其實俠客風雲傳已經有
玩mod有冇攻略睇?
唔知
大型個啲可能有
我冇睇攻略玩,好多支線解唔到+miss好多野
但一週目我都玩左100小時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞