Steam儲Game唔玩 #20 2021年夏日特賣(3)

985 回覆
8 Like 2 Dislike
有無cart個情況睇下
我玩steam都抽卡包 合閃章
Divinity: Original Sin 2
Frostpunk
Total War: THREE KINGDOMS
Carrion

暫時cart有呢4隻game,仲有咩介紹
同埋有無D複雜少少既咸驚好似last evil果D唔想下下一開game就除褲

Wishlist仲有隻絕體絕命都市唔知買唔買好
Paper please想買但唔係史低
提醒下如果你用緊公司部腦/手機上網放GAME入CART
屋企部腦果邊個CART唔會同步

如果係手機APP揀GAME再手機果邊比錢就冇咩影響

不過我就慣左睇GAME用PC網頁版
輕鬆睇返隻GAME有冇入過包同史低價
其實係好玩,內政外交都唔係簡單,只係佢擺明放棄1出2
如果想玩建議上網了解下個系統先
Steam佢本身個app無得用add on一次過睇埋佢價錢紀錄,迫我一定要開多個steamdb睇佢賣幾錢
steam個手機app唔講以為係10幾年前嘅app嚟
殘撚到
戰略game剩係玩過三國志同信長,呢隻會唔會好唔同?
所以話用PC網頁版
CHROME插件(我第1版就有)好多方便插件
再講STEAMDB同STEAM無關
V社梗係唔會LINK過去比你睇哂史低價咁著數
如果你唔用三國誌嘅心態玩
隻game唔差

但你想玩三國誌咁又羈絆,又兄弟,同好多劇情嘅野
全戰比唔到你
State of Decay 2同1都好玩
不過我唔小心團滅左太刺激
睇價錢紀錄唔係用steamdb最好咩?
完全唔同,初中期戰鬥要自己落手控,後期就可以自動趣味性冇初中期高
內政外交又唔同哂,用d弱勢力可能幾回合就比人打到玩完
插件LINK過去STEAMDB呀
或者睇STEAM STORE果陣直接顯示史低價
即時戰略真係無乜玩過,最多接觸都係近兩集信長同三國誌

做得都幾差下...
frostpunk算唔算
落手控有無可能五萬打贏十萬咁?
全戰其實有2/3時間係大地圖到搞內政同外交
如果玩史實就應該唔得,玩演儀係有可能,有d武將勁到一條友挑人幾千如呂布
好少戰鬥有過萬,有限制

陣法同控兵真係有影響戰果
同埋玩演義mode 一戰武將可以頂2-3隊部隊
全戰宜家買Warhammer就夠
呢隻最好玩
買左隻total war warhammer 2
發現最大問題係冇大mon要聞mon玩
Frostpunk玩左一陣我就放棄左,應該半個鐘左右
但Divinity: Original Sin 2睇完我都有啲心動
你會唔會買埋dlc?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞