Steam儲Game唔玩 #20 2021年夏日特賣(3)

985 回覆
8 Like 2 Dislike
之前幾次sale已經掃晒想買嘅驚,今次冇乜心水遊戲
有冇巴打知 方形果隻edf 有冇得單機多人玩?
等得消費券出個summer sale 都完左啦
留返感恩節,black friday
我偏好visual novel 小說決策系鬼佬H game,

Doctor Pink Cake 隻 Acting Lessons 同 Being a Dik 都好正,

會玩到個心情好複雜,似睇緊有鹹濕野既小說多過就咁鹹game
最慘係gearbox 勁內先出一次BL (其實都係好事,多啲時間俾班dev 試新野,好過Ubi 每年出啲一模一樣既倒模game海),我估BL4 出可能香港steam 分分鐘已經入左China Steam 牆內了

BL3故事真係堅爛,果兩姊弟完全唔知想點,好似兩個小朋友搗蛋咁,同埋跳星球既論據好弱,爲跳而跳

不過啲槍真係好玩好多,尤其Dahl 果啲真係好似打緊現代槍game
bl3 我地個主角係自己友俾人打/重要物品俾人搶個時唔知係邊食花生

睇到忟 仲要個個chapter 都係
中間有萬聖節
仲有佢玩死左Maya 換個𡃁妹落去完全唔吸引,

Firehawk 本來好索,但個真人腦電波勁樣衰。

佢爲左慳返啲rendering, 所以永遠主角唔會現身。
提醒下
最近DISCORD勁多人SEND毒LINK
仲有D係DISCORD LINK黎(可能入面都有毒LINK)
如果有入開公共STEAM相關GROUP D人應該會收到
自己小心
Loop hero根本就係sell 重覆掛機style
玩過一排 一開始就覺得幾有趣過癮
但後尾真係頂唔順太重覆太悶
您可以工作坊/nexus mod 個度down mod,例如可以執地下個D箱時自己揀要邊件裝,同隊友共用裝備,您鐘意又可以down人地整既角色黎玩又ok(唔好處係用mod 角色入街場會有bug)
我記得佢本身隻game 都有類似mod 功能叫artifacts, 呢個係您開場自己set 或者入街場個host set, 您懶唔想特登解鎖個16個artifact 又係可以開mod 一野unlock 哂(殘體)

玩街場最正係 隊友爪哂睇你一條友solo 只boss
仲有佢玩死左Maya 換個𡃁妹落去完全唔吸引,

Firehawk 本來好索,但個真人腦電波勁樣衰。

佢爲左慳返啲rendering, 所以永遠主角唔會現身。

佢唔知由幾時開始係啦啦換真人真係好撚出戲,我記得以前玩bl2都係game動畫嚟,新版bl2變埋真人

bl3個故仔真係太on9,maya由頭到尾都on99冇成長但係成班大人反而講到maya啱咁撚樣仲要夠膽死成個組織比佢run,屌你bl2班友世界末日都仲喺出面做無謂嘢,整個b team出嚟...殺bandit 最on9係個結局,明明係某星個月亮出事但係全部人喺唔同星系都一齊睇到不停鋪緊個細佬吸完maya有能力開始唔聽家姐話但係最後就咁就死撚咗成個故事都on99,已經廢事講maya死得幾on9,唔係有tlou2佢應該係近年大作死得最on9嘅主要角色
BL3 淨係maliwan 已經係完全亂鳩黎寫 夾硬拉另一個manufacturer俾玩家打下
boss兩姊弟可以掘起又係夾硬寫

另外gameplay睇佢點balance anointment, legendary, drop rate 又係亂晒
如果有BL4, 佢唔換人寫故仔同設計gameplay應該會仆直
我都係新買 一齊玩?
rogue like公認唔係binding of isaac咩
除左鋼鐵雄心同cities skyline
仲有無咩世界級經營遊戲好玩

仲有, 有無D經典RPG推介, 我打算買fallout2 同埋 愛神餐館
求介紹
新入post LM
有冇推薦嘅魂系驚
萬聖節多數係鬼game 特價多(如果冇記錯)

我等聖誕
咩都有
唔係恐怖GAME都會減
雖然減嘅GAME數量少D
但都會有新史低嘅可能
有咩驚推薦下
成個特賣淨係買左L4D2同FALLGUY
萬年唔減系列
上年武漢肺炎開發者佛心骨折價BUNDLE
即刻入手
Humble choice幾時公佈7月games
唔好諗咁多
宜家有野想買
有新史低想買就好買
隔成半年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞