[無聊做樹窿]你最近煩緊乜?(12)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
對舖頭入面做廚房嘅男仔有d興趣 但佢份人coolcool地一日講唔到超過2句野唔知點open topic
利申:藍絲 非hehe
我係16年grad既工程撚,就入左間contractor做個grad e, 就即刻去run一個project
但係工作壓力好大,因為我既上司就處理d錢銀野 唔得閒理我
而我就主力畫圖 排好d樓宇設備,因為冇乜經驗有d位排錯左,client個邊d engineer又係咁chur9我
唉 真係好大壓力

初初出嚟乜都唔識真係唯有硬住頭皮撞埋去
不過有d位明知唔可以出錯嘅
就算個呀頭幾忙幾唔閒得都要dum返個波俾佢

希望巴打你平時都有d方法減下壓啦

都係一個磨練既機會
搞得掂以後就輕鬆啦

而家由有硬住頭皮 諗掂佢
有冇人比到意見我
小弟番驗櫃,今個星期唔知做咩好唔開心
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
但我頂唔順番shift同要通頂
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

問自己,感覺係你自己先知,頂唔到咪唔好返,驚比人笑?
捱壞身體你幾多錢都冇用啦,拎晒去睇醫生
搵工咪慢慢搵囉,仲有咁多年工返怕咩

驚辭左揾唔到工 有一排係屋企做廢青

咁我咪仲驚,我做過3個月廢青
而家都係等完約就去旅行
咪當抖下囉,返工返到你死嗰日都得啦,咁急做咩

因為做廢青感覺真係好差,做短時間好啦
e家辭左職都好唔開心

辭咗職又未搵到工嗰下一定係好不安
i know that feel, 我都做過一個月廢青
但無奈地搵工真係冇得急

唔知點算好,但多謝你地比意見
對舖頭入面做廚房嘅男仔有d興趣 但佢份人coolcool地一日講唔到超過2句野唔知點open topic

慢慢做耐d 順其自然會多野講架啦
講真 我係唔知搵咩工好 又唔想再apply銀行

之前讀過咩 會唔會apply番同讀既野有關既工

但係我係pt編得唔多 佢係全職日日都番咁制 好難有交流

直接拎電話

直接拎電話

話說有興趣又非gay即係點
點解想同佢多d野講
有冇人比到意見我
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

而家都係等完約就去旅行

e家辭左職都好唔開心

但無奈地搵工真係冇得急

急唔黎,慢慢啦,我做廢青嗰陣都有搵下炒散,返過幾日咁
之後唔岩做又走左,搵工最緊要岩自己,同埋唔好急,一急就錯

直接拎電話

舖頭個wts gp度有佢電話但係無理由無拿拿走去hi人我連佢有無gf都唔知

直接拎電話

話說有興趣又非gay即係點
點解想同佢多d野講

藍絲呀想識佢呀嘛
我係16年grad既工程撚,就入左間contractor做個grad e, 就即刻去run一個project
但係工作壓力好大,因為我既上司就處理d錢銀野 唔得閒理我
而我就主力畫圖 排好d樓宇設備,因為冇乜經驗有d位排錯左,client個邊d engineer又係咁chur9我
唉 真係好大壓力

初初出嚟乜都唔識真係唯有硬住頭皮撞埋去
不過有d位明知唔可以出錯嘅
就算個呀頭幾忙幾唔閒得都要dum返個波俾佢

希望巴打你平時都有d方法減下壓啦

都係一個磨練既機會
搞得掂以後就輕鬆啦

而家由有硬住頭皮 諗掂佢

都係嗰句, 要睇住自己, 搵方法放鬆
加油
有冇人比到意見我
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

而家都係等完約就去旅行

e家辭左職都好唔開心

但無奈地搵工真係冇得急

雖然辭咗職未搵到工係好徬徨
但都唔洗咁灰心嘅
要知道香港地搵份工唔係真係難過登天
俾少少耐性, 一定搵到份

直接拎電話

舖頭個wts gp度有佢電話但係無理由無拿拿走去hi人我連佢有無gf都唔知

佢開緊工又真係好難冇啦啦走埋去傾計嘅
你地工作上會唔會經常有接觸先?
如果有的話, 可以見到佢嗰陣俾d笑容
有機會就講聲唔該/辛苦喇, 之類嘅嘢

先引起佢注意, 知道你嘅存在先
講真 我係唔知搵咩工好 又唔想再apply銀行

之前讀過咩 會唔會apply番同讀既野有關既工

讀bba 搵工都唔知搵邊方面好

bba真係太闊
不過有好有唔好, 你可以話佢冇乜出路
但亦可以話佢份份工都做得
有冇人比到意見我
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

而家都係等完約就去旅行

e家辭左職都好唔開心

但無奈地搵工真係冇得急

雖然辭咗職未搵到工係好徬徨
但都唔洗咁灰心嘅
要知道香港地搵份工唔係真係難過登天
俾少少耐性, 一定搵到份

多謝
有冇人比到意見我
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

而家都係等完約就去旅行

e家辭左職都好唔開心

但無奈地搵工真係冇得急

急唔黎,慢慢啦,我做廢青嗰陣都有搵下炒散,返過幾日咁
之後唔岩做又走左,搵工最緊要岩自己,同埋唔好急,一急就錯

多謝
好悶啊
去左兩間便利店都請左人
好傷心

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞