[無聊做樹窿]你最近煩緊乜?(12)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
今日返工聽到佢講同男朋友出去一齊玩
又對我冷淡左好多

醒醒呀巴打
要記住人地已經有男朋友架喇

去邊到先搵得返另一個女仔好似佢咁
其實我心入面仲期待緊佢同男朋友分手
都唔知自己依家似乜

agger
如果你話理性討論, 雙方都講, 就算啦
依家有咩老強案, 第一句就肯定係 係雞係公廁
第二句就勞資糾紛
我知道係連登講道德係冇意思
可能我太認真, 真係覺得呢種思想嘅人好可悲

所以好幸興有呢個post認識到你地

上網講咩都得,唔洗負責任,而且會員質素低,多小學雞,人講咩佢就跟,根本冇獨立思考,淨係識跟風盲屌,連件事係點都唔知就屌左先
都唔知佢地讀乜撚野書,咁多年都唔識獨立思考,去食屎算啦

入得黎嘅都係有緣人
以前唔鐘意上網都有小圈子
但依家發現小圈子反而仲好
起碼你融入左就係佢地同你都有啲位係夾嘅

紅字非常同意
就拎返九龍灣單案嚟講, 嗰陣一有報導
成班友就慌死執輸咁話咗係條女唔啱先
真係完全冇諗過有冇可能真係老強
總之就提出相反觀點, 到時真係啱就叻叻豬, 神探

算啦,上連登,勿認真
我扑人個list長到睇唔完
真係好多垃圾小學雞

所以先話都係龜縮係呢個post到算
反正唔入嚟吹水的話其實都好少上連登

我都無出去其他post
除左d留學果堆post
費時撞到佢
都係呢度好

留係到會比人屌喎
又對我冷淡左好多

醒醒呀巴打

都唔知自己依家似乜

上網講咩都得,唔洗負責任,而且會員質素低,多小學雞,人講咩佢就跟,根本冇獨立思考,淨係識跟風盲屌,連件事係點都唔知就屌左先
都唔知佢地讀乜撚野書,咁多年都唔識獨立思考,去食屎算啦

入得黎嘅都係有緣人

紅字非常同意

算啦,上連登,勿認真
真係好多垃圾小學雞

我都無出去其他post
除左d留學果堆post
費時撞到佢
都係呢度好

留係到會比人屌喎

會咩
唔緊要啦

都係善意的屌啫

算啦,上連登,勿認真
真係好多垃圾小學雞

我都無出去其他post
除左d留學果堆post
費時撞到佢
都係呢度好

留係到會比人屌喎

會咩
唔緊要啦

都係善意的屌啫

屌醒我唔好咩

請張開雙腿

紅字非常同意

算啦,上連登,勿認真
真係好多垃圾小學雞

我都無出去其他post
除左d留學果堆post
費時撞到佢
都係呢度好

留係到會比人屌喎

會咩
唔緊要啦

都係善意的屌啫

屌醒我唔好咩

當然好
有時見到巴絲們聽完各樹窿嘅意見之後有諗通咗d
內心都會覺得好欣慰

入得黎嘅都係有緣人

紅字非常同意

算啦,上連登,勿認真
真係好多垃圾小學雞

我都無出去其他post
除左d留學果堆post
費時撞到佢
都係呢度好

留係到會比人屌喎

會咩
唔緊要啦

合理嘅責罵係必要嘅
又對我冷淡左好多

醒醒呀巴打

都唔知自己依家似乜

紅字非常同意

算啦,上連登,勿認真
真係好多垃圾小學雞

我都無出去其他post
除左d留學果堆post
費時撞到佢
都係呢度好

留係到會比人屌喎

會咩
唔緊要啦

合理嘅責罵係必要嘅

不合理都必需的
又對我冷淡左好多

醒醒呀巴打

都唔知自己依家似乜

又對我冷淡左好多

醒醒呀巴打

都唔知自己依家似乜

佢竟然搵返你?
會唔會係因為你一走了之 所以你地先冇係埋一齊?
其實你應該痛苦過我好多倍
但我依家仲要keep住日日見到佢

我都無出去其他post
除左d留學果堆post
費時撞到佢
都係呢度好

留係到會比人屌喎

會咩
唔緊要啦

都係善意的屌啫

屌醒我唔好咩

當然好
內心都會覺得好欣慰

我都係咁話 其實會有成功感

我都無出去其他post
除左d留學果堆post
費時撞到佢
都係呢度好

留係到會比人屌喎

會咩
唔緊要啦

都係善意的屌啫

屌醒我唔好咩

當然好
內心都會覺得好欣慰

屌大都好有滿足感
又對我冷淡左好多

醒醒呀巴打

都唔知自己依家似乜

佢竟然搵返你?
會唔會係因為你一走了之 所以你地先冇係埋一齊?
其實你應該痛苦過我好多倍
但我依家仲要keep住日日見到佢

我係16年grad既工程撚,就入左間contractor做個grad e, 就即刻去run一個project
但係工作壓力好大,因為我既上司就處理d錢銀野 唔得閒理我
而我就主力畫圖 排好d樓宇設備,因為冇乜經驗有d位排錯左,client個邊d engineer又係咁chur9我
唉 真係好大壓力
有冇人比到意見我
小弟番驗櫃,今個星期唔知做咩好唔開心
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
但我頂唔順番shift同要通頂
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

問自己,感覺係你自己先知,頂唔到咪唔好返,驚比人笑?
捱壞身體你幾多錢都冇用啦,拎晒去睇醫生
搵工咪慢慢搵囉,仲有咁多年工返怕咩

驚辭左揾唔到工 有一排係屋企做廢青

咁我咪仲驚,我做過3個月廢青
而家都係等完約就去旅行
咪當抖下囉,返工返到你死嗰日都得啦,咁急做咩

因為做廢青感覺真係好差,做短時間好啦
e家辭左職都好唔開心
唉…又有個21歲女仔報案話被強姦
各大神探又開始出嚟係雞係公廁

經過上次九龍灣單嘢我都叫自己少d去時事台/入呢d post
但忍唔住click入去見到就覺得好撚悲哀
我諗我上連登都係龜縮係呢個樹窿入面算

連登生態,個個都係咁,又咁多小學雞,可以好得去邊,多人但係會員質素低
其實舊登真係高汁好多,不過因為早洩on99咁先轉過黎

係, 講真早洩係仆街
但舊登仲有班相對上年紀大少少嘅人
真係多理性討論同埋真係會屌

依家連登就好似成班小學雞圍威喂咁
你一講相反意見就圍屌你, 話你道德撚
我相信20幾歲人嘅正常人唔會講得出呢d咁仆街嘅嘢啦

所以上排我都有諗過不如返舊登算

我只係因為hkg+事件先轉過黎,自問都上左高登好幾年,以前真係好高質,點似而家成日玩咩垃圾iq題,人地講一句就係到接龍sosad,講咩都係雞/gay,盲反盲屌,批鬥自己人,真係垃圾野數唔晒
班小學雞人屌佢就屌,人地講兩句就咬鳩人,真係唔明佢地讀乜撚野書,讀到佢咁樣,仲要成日擺上fb/ig話比人聽自己上連登,我以前上高登要開到mon最暗,唔敢同人講有上高登 ,但而家上連登原來係好撚威既事
唔好叫我返高登,我去邊唔撚到你理

我到依家出街上連登都會較到最暗 唔想比人知我上連登 陣間以為我同班盲反小學雞一鳩樣我咪食得屎
btw依個樹窿post很好
以後留係到喇
我係16年grad既工程撚,就入左間contractor做個grad e, 就即刻去run一個project
而我就主力畫圖 排好d樓宇設備,因為冇乜經驗有d位排錯左,client個邊d engineer又係咁chur9我
唉 真係好大壓力

初初出嚟乜都唔識真係唯有硬住頭皮撞埋去
不過有d位明知唔可以出錯嘅
就算個呀頭幾忙幾唔閒得都要dum返個波俾佢

希望巴打你平時都有d方法減下壓啦
有冇人比到意見我
小弟番驗櫃,今個星期唔知做咩好唔開心
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
但我頂唔順番shift同要通頂
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

問自己,感覺係你自己先知,頂唔到咪唔好返,驚比人笑?
捱壞身體你幾多錢都冇用啦,拎晒去睇醫生
搵工咪慢慢搵囉,仲有咁多年工返怕咩

驚辭左揾唔到工 有一排係屋企做廢青

咁我咪仲驚,我做過3個月廢青
而家都係等完約就去旅行
咪當抖下囉,返工返到你死嗰日都得啦,咁急做咩

因為做廢青感覺真係好差,做短時間好啦
e家辭左職都好唔開心

辭咗職又未搵到工嗰下一定係好不安
i know that feel, 我都做過一個月廢青
但無奈地搵工真係冇得急

留係到會比人屌喎

會咩
唔緊要啦

都係善意的屌啫

屌醒我唔好咩

當然好
內心都會覺得好欣慰

屌大都好有滿足感

我只係負責9up
唉 真係好大壓力

初初出嚟乜都唔識真係唯有硬住頭皮撞埋去
不過有d位明知唔可以出錯嘅
就算個呀頭幾忙幾唔閒得都要dum返個波俾佢

希望巴打你平時都有d方法減下壓啦

都係一個磨練既機會
搞得掂以後就輕鬆啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞