[無聊做樹窿]你最近煩緊乜?(12)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
屌你成個櫃塊板跌左落黎,嚇撚死人
有冇人比到意見我
小弟番驗櫃,今個星期唔知做咩好唔開心
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
但我頂唔順番shift同要通頂
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

問自己,感覺係你自己先知,頂唔到咪唔好返,驚比人笑?
捱壞身體你幾多錢都冇用啦,拎晒去睇醫生
搵工咪慢慢搵囉,仲有咁多年工返怕咩
我拍拖拍到好似好有壓力咁
我男朋友係好慳既人
慳到可以食少一餐飯
著到對鞋爛晒都唔肯換果種
佢最想買樓同我一齊生活
但我覺得唔一定要買樓
因為香港既樓價已經唔係正常人可以負擔得起
所以我覺得有無樓都唔係咁重要
同埋如果有錢我寧願去多轉旅行
我覺得係香港生活好壓迫好辛苦
所以我每年都去兩次旅行
跟住佢就覺得好似得佢一個人係度努力
其實我都買少左好多野 以前成日亂買化妝品
而家好左 佢咁樣話我 我真係好唔開心

後來佢話佢諗通左(我唔知佢係知我唔開心所以先咁講定點啦)

我唔開心到訓唔著 佢聽日要考試 我都未同佢傾呢個問題住

等佢考埋個試,兩個人坐低傾下
佢想買樓同你住,證明佢將來係有你
所以你都要坦白同佢講出原因
亦要俾佢知道其實你將來都有佢
俾返d信心佢,唔好令佢覺得你淨係活在當下

多謝你 其實之前都傾過買唔買樓呢個問題
最後我地決定左買 我覺得居屋就ok 但佢好想買私樓(我覺得買私樓好唔值)
等過多幾日就會有時間坐低傾
係呢幾日我自己會有d難受

呢幾日心掛掛咁一定係辛苦架喇
但講真你地兩個又唔係唔愛對方, 只係意見上有分歧啫
既然大家都有心, 將來都有對方
就盡量唔好係呢D議題上破壞感情

同埋大家都同意買居屋, 咪著手向呢方面發展
其實我覺得買樓同去旅行冇特別大衝突
旅行嘅嘢, 大有大去細有細去
大家定個標目儲錢, 每年都一齊去個旅行仔
買樓嗰方面可能會因為咁遲幾年
但至少雙方都高興, 你男友安心之餘又唔會咁緊張

可能你覺得我諗得太理想
但有時解決方法就係咁簡單, 就睇你地兩個會唔會互相遷就

多謝你 我知道佢咁努力係想我地將來過得好d
我大過佢一年 之前有話過我唔想好似我媽咁做高齡產婦 所以我諗我都有唔小心俾左壓力佢

你既意見好清晰 令我無咁諗埋一邊 嗚

咁其實都反映佢真係好愛你同錫你
好好珍惜呀絲打 祝你地幸福

我自己都成日都諗埋一邊架
其實有時只要轉個角度睇,成件事就會唔同晒

我果時成日咁同自己講

無角度俾我轉

你覺得啫
我自己諗埋一邊嗰陣都覺得冇角度轉架
有冇人比到意見我
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

驚辭左揾唔到工 有一排係屋企做廢青
我都唔知點解煩,但係硬係比佢煩到咁
話說之前10月喺某制服團體嘅旅團到比團長迫害
個團長空降左嚟兩個月都冇
佢屌鳩我話搞唔成活動,又屈我事前話一定會搞好
我同佢講話我比左我主席搞,佢唔信
我同佢講埋我趕緊學校Project連飯都冇時間食,佢都唔信
跟住開到口話要我退Post,咁我連團都退埋,再搞大佢搞到成個旅團都知我係因為佢迫害我而走
之後喺同一個旅其他團到做打雜
咁啱比我聽到條八婆團長因為做野好忙理唔到個團
我聽到好撚火
佢一開始就係因為相同原因而迫害我
佢自己都係咁點解當時佢可以咁樣迫害我
而依加旅團嘅大粒野對佢迫害我同佢因爲相同原因做唔到野都冇反應
呢個地方留左十幾年,依加心都淡埋

我知道玩制服團隊其實都好有心
咁樣俾人空降落嚟仲要迫走一定好嬲
講真我就咁睇字都心諗搞撚錯

純粹睇你故事
我諗都係個八婆一空降落嚟怕俾你壓住
所以先外下為強,即係俾個下馬威d細睇
呢個世界真係好多呢d仆街

仲有d大粒嘢邊會理你
除非你未退團,退咗團佢地都懶得再追究
呢下一定係心淡,話晒十年
但我睇巴打其實你自己生活都好忙
既然個團咁仆街,咪由得佢死
放長雙眼睇下個八婆會搞成點
點解宜家想得到你嘅關心都咁奢侈,係咪一齊耐左就係咁

一齊耐咗一定係愈嚟愈懶
因為慢慢開始變咗習慣

呢d時候你就要俾少少提示佢喇
唔係佢只會繼續懶落去

絲打你地拍咗幾耐呀?
有冇人比到意見我
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

每個人接受能力唔同
唔需要用覺得自己廢定乜
唔好話shift同通頂
依家要我返埋星期六半日我都接受唔到

真係覺得好唔開心
屋企又唔係冇飯開嘅咪搵過第二份
最重要都係睇自己接受程度去邊
有冇人比到意見我
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

咁我咪仲驚,我做過3個月廢青
而家都係等完約就去旅行
咪當抖下囉,返工返到你死嗰日都得啦,咁急做咩
有冇人比到意見我
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

每個人接受能力唔同
唔需要用覺得自己廢定乜
唔好話shift同通頂

真係覺得好唔開心

我返長短週好嬲
你唔係要養家咪慢慢搵囉,最緊要自己合適
又發埋哂啲古怪既夢
有冇人比到意見我
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

每個人接受能力唔同
唔需要用覺得自己廢定乜
唔好話shift同通頂

真係覺得好唔開心

我返長短週好嬲

其實如果份工真係好合我心意
我返多半日都冇咩所謂
只係依家返慣五DAY真心爽
又發埋哂啲古怪既夢

尋晚又夢見我男友做衰嘢
同我一齊去旅行嗰陣攬住第二條女
嬲呀
有冇人比到意見我
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

每個人接受能力唔同
唔需要用覺得自己廢定乜
唔好話shift同通頂

真係覺得好唔開心

我返長短週好嬲

我返多半日都冇咩所謂

我曾經都係咁諗
不過番多半day失去嘅唔係星期六嘅半day
係星期五收工嘅輕鬆心情
又發埋哂啲古怪既夢

尋晚又夢見我男友做衰嘢
嬲呀

潛意識
肥叉你真係好擔心你男友做衰野喎
阿爸腎病長期洗,身體好多問題,行唔到食唔到
阿媽因為擔心搞到精神差,照顧佢好操勞
阿麻老退化症,又要睇住
我日日放工就直接返屋企幫手,星期六日黎屋企睇住
每次返到屋企成個氣氛好沉重....
有個阿哥番夜更,佢就乜都唔理既
呢方面我都明白
有冇人比到意見我
請左日病假 尋日射波
其實份工已經好輕鬆
覺得自己好冇用

辭工又要揾過份
唔辭工番通頂又辛苦

每個人接受能力唔同
唔需要用覺得自己廢定乜
唔好話shift同通頂

真係覺得好唔開心

我返長短週好嬲

我返多半日都冇咩所謂

我曾經都係咁諗
不過番多半day失去嘅唔係星期六嘅半day
係星期五收工嘅輕鬆心情

agger
不過返半day好就好在多數都係hea
除非要serve人, 唔係辦公室的話都係unun腳等收工
又發埋哂啲古怪既夢

尋晚又夢見我男友做衰嘢
嬲呀

潛意識

但現實中我又幾放心佢架喎
雖然都真係擔心佢前度搵返佢的話佢會走
不過尋晚夢見條女係陌生人嚟(仲要幾樣衰
又發埋哂啲古怪既夢

尋晚又夢見我男友做衰嘢
嬲呀

潛意識

姐係提升自信心咁話喇喎
阿麻老退化症,又要睇住
呢方面我都明白

我屋企都唔係好得你好多
只係我番到屋企都會同佢地9up下
可能性格唔同
有時老母見倒我玩gta架車反完又反都可以笑好耐
要搵啲令大家放鬆嘅途徑
阿麻老退化症,又要睇住
呢方面我都明白

唉…身體上出事真係影響好大
不論係病嗰個又或者係照顧嗰個
其實雙方都辛苦同大壓力

巴打你都好盡心盡力架喇
會幫手減輕一下伯友負擔
加油啦! 但係都要顧住自己呀

又發埋哂啲古怪既夢

尋晚又夢見我男友做衰嘢
嬲呀

潛意識

姐係提升自信心咁話喇喎

你諗得我太正面了
我會只覺得點解條女樣衰過我都搶得走我男友
係個夢到條八婆仲要係我男友擁中露出勝利笑容

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞