[無聊做樹窿]你最近煩緊乜?(12)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
聽日訓到幾點好

每日起身慢慢食早餐, 睇住旁邊D西裝友趕頭趕命,自己懶懶飲杯奶茶

食完早餐, 返屋企上網搵工, 每日SEND十封信差唔多,

之後訓覺, 訓到十二點或者一點起身, 可以開電腦睇劇, 睇電影, 打下機, 有左電腦, 呢個世界大把免費娛樂

到左三四點, 可能會覺肚餓, 由於消耗唔多, 可以考慮落街10蚊兩個包, 或者 食麥皮

HEA到晚上, 如果有家人就返屋企食飯, 冇就盡可能自己煮, 節省少少

失業左一個月, 依照咁既生活方式, 扣除必要開支, 總支出大概平時返工四成左右,

諗落都覺得好笑, 我辛苦工作, 為左就係六七十歲後, 可以享受類似咁既休閒寧靜既生活

原來失業已經可以做到, 人生真係可笑, 哈哈

潮文

我都想做到,而家返到好撚頹
一個星期了 已證實被人呃左d個人資料

DBS咁大間野
如果佢拎黎cold call你就大大聲屌鳩佢

我係嬲我自己 俾人影印左身分證 又簽埋投權 仲係度以為會有電話打返俾我

咁你而家嬲都冇用架啦,唔做都做左,下次醒啲囉
個個post都比人無視

做咩啫

我係幾個post留言都冇人理

不過已習慣
因為現實上我存在感都好低微

我都係

無存在感
個個post都比人無視

做咩啫

不過已習慣

我都係

無存在感
個個post都比人無視

做咩啫

不過已習慣

我都係

無存在感

我透明人
個個post都比人無視

做咩啫

不過已習慣

我都係

無存在感

我透明人

透明人間

DBS咁大間野

我係嬲我自己 俾人影印左身分證 又簽埋投權 仲係度以為會有電話打返俾我

嬲黎無謂
雖然我讀hr
但我唔係做開口行
當吸收經驗啦
踩單車好攰 [black]無端端又諗起啲嘢但又無感覺[/black]

現充可恥
[black]係咪一件好事[/black]

同女踩車

DBS咁大間野

嬲黎無謂
雖然我讀hr
但我唔係做開口行
當吸收經驗啦

過左一星期係咪都機會渺茫?
其實我係好想佢打黎 證明我冇死蠢到

睇佢話最遲幾時覆你
如果係兩星期佢真係會盡可能夠兩星期先通知
因為佢都想見多啲人
同樣地佢揀人 人揀佢
總有人唔要offer

DBS咁大間野

嬲黎無謂
雖然我讀hr
但我唔係做開口行
當吸收經驗啦

老老豆豆蠢咩啫
家陣收得你資料就包生仔咩
見工緊係乜都收你一份copy資料

真係咁怕人地亂用你身份證嘅
你咪打電話去要求人地刪晒你所有資料
但我想講嘅係你見每一份工都會係咁
踩單車好攰 [black]無端端又諗起啲嘢但又無感覺[/black]

現充可恥

同女踩車

永久black list夏巴

現充可恥

同女踩車

人黎 粉碎踐踏佢丁丁

現充可恥

同女踩車

人黎 粉碎踐踏佢丁丁

唔好咁啦

現充可恥

同女踩車

人黎 粉碎踐踏佢丁丁

唔好咁啦

下個post真係要mark名
夏巴-現充偽毒

DBS咁大間野

嬲黎無謂
雖然我讀hr
但我唔係做開口行
當吸收經驗啦

老老豆豆蠢咩啫

影印身份證我知有好多度都會咁 但簽授權check credit report就係出左offer先會要求人地咁做既

既然係咁,過咗兩星期都冇電話嘅
咪打電話去問問
確實唔請就要求佢刪除所有資料
明白你怕唔知佢會拎嚟做乜
但有時見工嘅嘢,當下佢要求你做
有幾個人真係會拒絕呀

只係依家你淨係擔心同怪自己都係冇用
不如諗個解決方法保障自己好過啦

嬲黎無謂
雖然我讀hr
但我唔係做開口行
當吸收經驗啦

老老豆豆蠢咩啫

影印身份證我知有好多度都會咁 但簽授權check credit report就係出左offer先會要求人地咁做既

既然係咁,過咗兩星期都冇電話嘅
咪打電話去問問
確實唔請就要求佢刪除所有資料
明白你怕唔知佢會拎嚟做乜
但有時見工嘅嘢,當下佢要求你做
有幾個人真係會拒絕呀

只係依家你淨係擔心同怪自己都係冇用
不如諗個解決方法保障自己好過啦

同意 到時先要求佢del左佢
無謂怪自己 向前望你先生存倒

現充可恥

同女踩車

踩單車都分散唔到注意力 屌

現充可恥

同女踩車

人黎 粉碎踐踏佢丁丁

唔好咁啦

下個post真係要mark名
夏巴-現充偽毒

日廢樹窿除名
進化做偽毒樹窿

現充可恥

同女踩車

你地一齊踩?
不過你成日諗住唔去放鬆自己係好難分散喎

現充可恥

同女踩車

你地一齊踩?
不過你成日諗住唔去放鬆自己係好難分散喎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞