HSBC BT 吹水區

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
BT犯法架 屌你老母

唉呀好撚好笑呀
大家入職揀左MPF定DC

好難揀

揀左dc,不過唔知有乜分別

聽聞 MPF幾時辭職都好 可以全數拎走 相反 DC就唔得 要做夠一定年期
DC係抵屌d 供少d 如果額外供多d 公司跟返比例咁加
利申 MPF
上左GBO 有幾錢?
上年9月有BT offer, 但reject 左

想知人工差幾多

Counter 15
Gb 17
Pro 20
Arm 30
Rma 35
B 40
C 45
Tt1
Tt2

tt1 tt2 係?

TTRM 分兩個Grade

RM都分咁多個grade
收到email聽日Phone in

係咪純廣東話in?
大概會問啲咩

另外佢個online assessment難唔難做架 有無限時?

感謝

我果個係 好輕鬆 真係問下你基本野

求巴打比佢電話我
有事想問佢 send左email未覆 想打電話問

係咪純廣東話in?
大概會問啲咩

另外佢個online assessment難唔難做架 有無限時?

感謝

求巴打比佢電話我

比左就真係出事

係咪純廣東話in?
大概會問啲咩

感謝

求巴打比佢電話我

比左就真係出事

問個hr office 電話有咩問題

係咪純廣東話in?
大概會問啲咩

感謝

求巴打比佢電話我

比左就真係出事

No caller id
Cso數錢數到你手軟仲要不停referral ,升到gbo跑戶口同mortgage跑到氣咳,pro做rm隻狗大小事都比晒你做,打去做rpq打到癲,rm又要比bm捽到皮都無埋,如果有degree係手不如搵份back office好d
Cso數錢數到你手軟仲要不停referral ,升到gbo跑戶口同mortgage跑到氣咳,pro做rm隻狗大小事都比晒你做,打去做rpq打到癲,rm又要比bm捽到皮都無埋,如果有degree係手不如搵份back office好d

Apply pt cso,就來見工,請左要做半先可以轉全職

點會

點會

見過分行請左個新人做counter,見佢好似好多野都唔識,係咪要做夠三個月先上到手

點會

見過分行請左個新人做counter,見佢好似好多野都唔識,係咪要做夠三個月先上到手

日日都會有新症,冇人會識哂。上手我諗兩三個月
Bg check 有d part time 直頭搵唔到個老闆電話,點算? 因為次次比cash, 冇record 可言. 可以點搞?得公司名 地址 老闆個名 (外國的)
Bg check 有d part time 直頭搵唔到個老闆電話,點算? 因為次次比cash, 冇record 可言. 可以點搞?得公司名 地址 老闆個名 (外國的)

仲要間野請好多causal, 根本唔會有record 請過咩人,搵到老闆都唔知有冇請過我

仲要間野請好多causal, 根本唔會有record 請過咩人,搵到老闆都唔知有冇請過我

唔放落入cv唔得咩

唔放落入cv唔得咩

冇放呀,bg check 要填,因為超過三個月
今日係咪有巴打去見工?

求巴打比佢電話我

比左就真係出事

No caller id

都唔該巴打先

巴打現職

點會

最基本transaction code同procedure 果d要識
我師傅話要好獨立咁坐counter 起碼要三年

果陣都有類似問題 HR搵唔到我前老闆 都係pt嚟
我如實咁報返 話自己已經嘗試聯絡返間公司 同埋解釋返公司出糧方式 跟手再問埋HR如果一直聯絡唔到有咩辦法
之後無事

我如實咁報返 話自己已經嘗試聯絡返間公司 同埋解釋返公司出糧方式 跟手再問埋HR如果一直聯絡唔到有咩辦法
之後無事

佢比左個表我填,有一項講May we seek verification of this employment now? 我填左no,因為我連email mobile 都無 使唔使主動搵hr? 係bg check 公司搵我的

點會

最基本transaction code同procedure 果d要識
我師傅話要好獨立咁坐counter 起碼要三年

而家training去曬石門

之後無事

佢比左個表我填,有一項講May we seek verification of this employment now? 我填左no,因為我連email mobile 都無 使唔使主動搵hr? 係bg check 公司搵我的

你填左No 就ok啦 最緊要解釋得合理 如實報就得
如果份PT唔是特別奇怪 多數唔會揸咁𡁵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞