HSBC BT 吹水區

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
現職gbo
做左半年bt 先nom 第8個月先正式onboard做gbo
每日番0830 差唔多7點先走人 計落17000時薪都好少咋
每日為左account card fpr奔跑
之前係抱住騎牛搵馬既心態 到依家都係

agger
Gbo只係冇咁難食既屎

做多排拎經驗就會轉去cdd/aml

Cdd/aml轉過去做乜位?

其實cdd/Aml/kyc有乜分別,邊個有前景or好做啲?
現職gbo
做左半年bt 先nom 第8個月先正式onboard做gbo
每日番0830 差唔多7點先走人 計落17000時薪都好少咋

agger
Gbo只係冇咁難食既屎

Officer囉 唔通想做m咩
有無人apply左part time teller
等background check等得好苦
想問下interview係group in定individual?
想問下interview係group in定individual?

Indi
send 左CV去, 交左比HR, 但已經3星期, 仲未有回音
現職gbo

agger
Gbo只係冇咁難食既屎

Aml/cdd 應該有得直接入職 之間聽fg 朋友直接入去做
Btw 係咪csm nom 人? 佢有冇同你講 我果度又係黑面神
send 左CV去, 交左比HR, 但已經3星期, 仲未有回音

phone in左未?
我做完apt test等interview
有無巴絲知係咪會派返去自己住既地區做?
上星期三打黎話有offer, 到今日都未收到email 講bg check. 我星期一打去問左一次 仲問唔問好
有無巴絲知係咪會派返去自己住既地區做?

揀個近比你,同時要有位。好似係

phone in左未?
我做完apt test等interview

我phone in左. 琴日hr叫我sendCv比佢地 佢話等next step of screening process又唔知要等幾耐
現職gbo

agger
Gbo只係冇咁難食既屎

Aml/cdd 應該有得直接入職 之間聽fg 朋友直接入去做
Btw 係咪csm nom 人? 佢有冇同你講 我果度又係黑面神

之前有cdd contract offer 但contract狗都唔屌
係csm nom, 第3月就開始提我考iiqe 我成第5月先去考 佢有同我講幾時nom 大約幾時effect
現職gbo

agger
Gbo只係冇咁難食既屎

之前有cdd contract offer 但contract狗都唔屌
係csm nom, 第3月就開始提我考iiqe 我成第5月先去考 佢有同我講幾時nom 大約幾時effect

巴打收到trainning schedule之後 大概幾耐effect唔洗再上counter
仲未有schedule 已經差唔多2個月了

agger
Gbo只係冇咁難食既屎

巴打收到trainning schedule之後 大概幾耐effect唔洗再上counter

未effect個陣已經無上counter
有無人知apt test完又要等幾耐next process

起碼你知你升左先
我嗰到有兩個bt都夠鐘升又冇升,加埋有兩三個cso都可以升,但明明gbo,pro都唔夠人,係唔肯升人。
可能未呃到人頂counter
終於等到bg check email. 有冇巴打係冇upload pay slip? 淨係ref letter 夠唔夠?
終於等到bg check email. 有冇巴打係冇upload pay slip? 淨係ref letter 夠唔夠?

Please provide any one of the following for each period of employment within the previous 5 years.
▪ Payslip: Stating Company name & your name– first & last payslip & 1 payslip for every 6 months of employment
▪ Reference Letter: Stating Company name & your name, also covering period of employment, position held & reason for leaving (if available)

我淨係upload左reference letter,個邊無再要我提供payslip

Please provide any one of the following for each period of employment within the previous 5 years.
▪ Payslip: Stating Company name & your name– first & last payslip & 1 payslip for every 6 months of employment
▪ Reference Letter: Stating Company name & your name, also covering period of employment, position held & reason for leaving (if available)

我淨係upload左reference letter,個邊無再要我提供payslip

絲打過左 bg check? 唔該晒
因為我早幾年唔係香港,唔知會唔會多d要求
Lm

GB人工坐counter唔好咩
估唔到咁多人入去做BT

利申:第一代BT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞