HSBC BT 吹水區

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
想問下各位知唔知HSBC business banking (SME) 前景如何?係咪好做過retail 定無分別

Business條數易跑啲 bouns又和味啲😏

Retail狗也不屌

咁你地有無試過internal transfer 去business banking?

SME/Corporate 係咪難入好多
乜依家咁慘
想做GBO要爆晒數又BT先上到
想當年fresh grad都入到
乜依家咁慘
想做GBO要爆晒數又BT先上到
想當年fresh grad都入到

聽講中肯cs 同痕身fst fg就做到
如果fg直入hsbc compliance做會唔會好不智?有無人知起薪幾多
今年14+1

利申 in完

頂呀 個個唔同架?
之前搵朋友refer, 搞一輪先有電話叫interview
branch條友響電話度話13+1, 仲要話「諗清楚呀, 岩先見呀」

可能有工作經驗可以叫多1k
今年14+1

利申 in完

頂呀 個個唔同架?
branch條友響電話度話13+1, 仲要話「諗清楚呀, 岩先見呀」

Fg
今年14+1

利申 in完

頂呀 個個唔同架?

Fg

不過做咗兩輪test
今年14+1

利申 in完

頂呀 個個唔同架?

Fg

不過做咗兩輪test

所以最後冇去

朝8半前要番到, 5點打後OT到7點冇水補
counter又要揹數, 但要referral, 冇得入自己袋, 幫人作嫁衣裳
仲要唔係半年必升
分行打黎條友d態度又差, 都可以預計連人事都麻麻

你做埋我果份

仲有乜好路行
今年14+1

利申 in完

頂呀 個個唔同架?

Fg

不過做咗兩輪test

所以最後冇去

朝8半前要番到, 5點打後OT到7點冇水補
counter又要揹數, 但要referral, 冇得入自己袋, 幫人作嫁衣裳
仲要唔係半年必升
分行打黎條友d態度又差, 都可以預計連人事都麻麻

你做埋我果份

13+1 狗也不屌
14加1係新價呀,新入職果啲應該全部都呢個價
想問下各位知唔知HSBC business banking (SME) 前景如何?係咪好做過retail 定無分別

Retail狗也不屌

咁你地有無試過internal transfer 去business banking?

有fd轉去Commercial Banking做bo入機
不過帶埋gb份糧轉,都算係咁
其實做retail 係辛苦,但人工真係加得快
利申:14grad,而家30k up basic rm

可以分享下經驗嘛?
初期點捱過

平時行過counter line 有冇笑鳩下d teller狗

跳左幾次?
聽日又要去陸運會

跳左幾次?

幾次

平時行過counter line 有冇笑鳩下d teller狗

唔會啦,我都有上過counter,但問心,我覺得沒必要做counter先上sales位

唔會啦,我都有上過counter,但問心,我覺得沒必要做counter先上sales位

巴打點上RM? 由低做起?定係跳槽

巴打點上RM? 由低做起?定係跳槽

Gbo做起同有跳過

Retail狗也不屌

做銀行sme cor又有幾撚和味呀 真係願聞
Sports day熱到抽筋

Retail狗也不屌

做銀行sme cor又有幾撚和味呀 真係願聞

巴打有無相關資訊可以分享下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞