HSBC BT 吹水區

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
有冇人答到我早餐會要準備乜
介唔介意講下in咩位?我in銀行次次都話2-3星期通知

大角咀寫字樓職位

個職位有咩問題

好少咁快請

我都無諗過咁快

我仲要FG得兩年pt文書經驗

等左十零日,就黎兩星期 仲未有消息

我都未有消息呀

頭先HR sd個email黎叫我填返國藉婚姻狀態啲野

等我仲以為check咁快

[size=2]不過佢話隔離team過幾日會sd contract比我/size=2]
收到offer 啦,不過background check 搞好耐。成八月中先返工
仲猶豫緊做唔做
仲猶豫緊做唔做

唔好做 今日先比廢老撚完
仲猶豫緊做唔做

唉 想做back office
Mt gt又無offer
仲猶豫緊做唔做

有冇巴打知收到電話offer話過埋background check就冇問題,佢個email 會幾時send黎?
仲猶豫緊做唔做

有冇巴打知收到電話offer話過埋background check就冇問題,佢個email 會幾時send黎?

過兩個工作天
仲猶豫緊做唔做

過兩個工作天

btw巴打點解會考慮做唔做? mt gt好難入, back office 又話要經驗,冇乜得揀都要accept
仲猶豫緊做唔做

過兩個工作天

btw巴打點解會考慮做唔做? mt gt好難入, back office 又話要經驗,冇乜得揀都要accept

做半年teller比較唔想做
而且bt佢都唔包返到back office
佢既exp 都係front office
而且本身有其他行業既offer
仲猶豫緊做唔做

過兩個工作天

都係既,我自己覺得用半年黎了解下無壞
到時再算
仲猶豫緊做唔做

過兩個工作天

有其他就真係唔好做
bt vs hase fst邊份會好d? 個人prefer 綠色銀行多d,但係大貓個名又好似響d

Fst直接做sales ,
但係bt好似會升得快(今日有個老屎忽講)

做多人半年teller點會快左

做gbo有17k一個月
fst 應該都無17k啦

Fst六個月後會升gbm, 有冇人知幾k? 或者到時直接轉過黎大貓gbo得唔得?

聽說,聽說咋,兩間野好難轉黎轉去

聽講之前恆生gbm 17.5, 大貓gb 16, 依家大貓gb 17, 恆生就唔知,所以應該恆生快啲
我想做gbo 之後唔做sales唔做retail有冇其他出路?
我想做gbo 之後唔做sales唔做retail有冇其他出路?

可以cdd aml 個d internal
做一年半載,如果想轉back office 有乜好路,又唔多ot
成鳩日聽埋d垃圾con call
上個星期上網做完個assessment
呢加仲未通知interview
係咪收左皮

Agger 今朝個個con call 垃撚圾到你呢
有冇巴打做緊bt, 係咪淨係返星期一至五?星期六唔使返?hr好似講過 唔記得左
有冇巴打做緊bt, 係咪淨係返星期一至五?星期六唔使返?hr好似講過 唔記得左

多數星期六返半日 平日放全日
新仔頭一個月多數返星一至五 我果陣大部分同學都係

Agger 今朝個個con call 垃撚圾到你呢

唔明點解講果個可以講得咁興奮

平日補返一日假先啱

番星期六係開心過平日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞