HSBC BT 吹水區

1001 回覆
2 Like 3 Dislike

你phone in完幾耐先有interview?

Apply
Phone in
Interview
Offer
Email for bg check
差唔多次次都隔一星期
下星期onboard hr無搵過我係咪唔正常
收左email 有關onboard幾點搵邊個個d 但無電話好似唔係幾放心

基本出曬onboard 度制服 以及report duty資料 就唔會有HR搵你 跟住個schedule準時去返相關地方就ok了

巴打,制服係包d乜?應該唔包裇衫?

恤衫 鞋 褲 皮帶 好似樓上有巴打講過 好撚耐先到齊
利申: 過左半年有多仲未齊

咁耐都唔齊?係咪自己買左先

Apply
Phone in
Interview
Offer
差唔多次次都隔一星期

Ching interview 問左你咩?
考晒中英普?

Apply
Phone in
Interview
Offer
差唔多次次都隔一星期

考晒中英普?

印象中 問你之前工作經驗,點解想做銀行,預計之後你會做咩post(after bt)
中英普咁去答,多數廣東話答,冇野好準備
之前in 過第間back office就真心難到仆街 問d野完全唔識

同你同一日in 14號打黎比offer 沉日先收到bg check email

Apply
Phone in
Interview
Offer
差唔多次次都隔一星期

考晒中英普?

印象中 問你之前工作經驗,點解想做銀行,預計之後你會做咩post(after bt)
之前in 過第間back office就真心難到仆街 問d野完全唔識

個陣in back office一黎就問VBA

同你同一日in 14號打黎比offer 沉日先收到bg check email

介唔介意我tg你問你小小野?

Apply
Phone in
Interview
Offer
差唔多次次都隔一星期

考晒中英普?

我就一個星期phone in+apt test+約interview
中英普通話都有 好簡單 問cv
十分鐘
唉人生玩完 了

巴打做咩咁灰

食屎啦 training班友搞撚錯左
將我同某一位已resign既CSO調撚轉左
真係太on9了 班大佬幫我追緊
我都冇問太多 安心放假算
不過我信班大佬唔會害鳩我既 而家分行好缺gb數
星期三返到去希望唔洗再上counter啦
收左email 有關onboard幾點搵邊個個d 但無電話好似唔係幾放心

基本出曬onboard 度制服 以及report duty資料 就唔會有HR搵你 跟住個schedule準時去返相關地方就ok了

呢d都包哂?咁未齊點開公?

未齊咪著住自己套老西打條hsbc呔囉
Apply pt cso,想問counter真係咁難做

Pt好d 唔洗點樣跑數

Pt好d 唔洗點樣跑數

pt黎講hsbc應該算係狗都唔屌
聽pt同事講得60蚊一粒鐘

Pt好d 唔洗點樣跑數

無經驗$55/hour
有經驗$70/hour

Pt好d 唔洗點樣跑數

無經驗$55/hour
有經驗$70/hour

無知一問 background check張declaration form嘅aggregate unsecured credit facilities同advances against security 係咪自己冇借過錢就唔洗填?唔肯定親戚有冇借過係咪sought consent嗰句剔no就ok?
無知一問 background check張declaration form嘅aggregate unsecured credit facilities同advances against security 係咪自己冇借過錢就唔洗填?唔肯定親戚有冇借過係咪sought consent嗰句剔no就ok?

係啊,HR話要小心啲睇小心啲填,填錯咗好麻煩
請問trainning期間去一星期旅行會唔會好大影響 定等一個月上下一班trainning
請問trainning期間去一星期旅行會唔會好大影響 定等一個月上下一班trainning

1) 你拎左假未先
2) 上上下堂會轉batch, 會唔同哂d 同事

1) 你拎左假未先

其實我係hs 但唔知係邊度問
岩岩簽完約 hr話比一日我考慮轉唔轉trainning day
所以未拎假
上左GBO 有幾錢?
上年9月有BT offer, 但reject 左

想知人工差幾多

1) 你拎左假未先

岩岩簽完約 hr話比一日我考慮轉唔轉trainning day
所以未拎假

你同果D埋匯豐櫃位話要入錢入票落恆生戶口既人有乜分別

1) 你拎左假未先

所以未拎假

你同果D埋匯豐櫃位話要入錢入票落恆生戶口既人有乜分別

Agger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞