HSBC BT 吹水區

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
做緊銀行back office contract 工
認緊完約做唔做bt好 但會唔會好不智

有無得refer入去做back office😍
岩岩完training 日日都唔想返工

懷念石門早餐 飲茶

Train到一半上左枱之後 逢親training都好似放假咁

Train 幾耐? 邊度train? 成班人一齊?

大概一個月多少少左右 上堂就石門 on job training就係分行
基本上都係分行 石門兩邊走 石門上堂大概有7至8日左右 石門上堂係一班人上
Report左duty後 等一排hr出左schedule先會有堂上(類似樓上彼岸巴打個情況咁)期間你會鳩企睇同事做嘢
大致上係咁 一切順利呀
下年 19topup畢業
讀酒店科 有冇機做bt
下年 19topup畢業
讀酒店科 有冇機做bt

有 歡迎加入
收到電話offer都幾日 仲未有email是咪正常
唉,做左大貓三年
日日做到隻狗咁。。。。
利申gbo做起,現職RM

半年升一次都正常
pro最快半年可上rm
當然要睇你間行點,你老闆係咪鐘意你
你有無人照住<~最撚緊要
唉,做左大貓三年
日日做到隻狗咁。。。。

半年升一次都正常
pro最快半年可上rm

rm係咩職位 經理?
唉,做左大貓三年
日日做到隻狗咁。。。。

半年升一次都正常
pro最快半年可上rm

新仔有咩要注意
有無26號on board既朋友們🤤

巴打/絲打 bg check upload左上fadv? U grad cert 同埋ref letter 夠唔夠?有冇比埋payslip?

另外,我收到email 話我d doc 被cleared 要重新upload, 問題在login唔返fadv個網 撞正星期五六日,又要等到下星期先處理到
有冇人試過係咁而delay 返工日期?

夠晒,我都係交education proof+reference letter🤘🏻
btw HR係要催下既,催完下一日即刻收到contract

HR 點催 打極電話都冇人聽
我仲未login到resubmit d野,有排搞

email佢地係快過打比佢地😂
HR都話佢地係位既時候唔多,最好send email

今日fadv果邊send黎話唔使resubmit 了 不過要update d information 上HSBC taleo

同事

即係代表請得

巴打/絲打 bg check upload左上fadv? U grad cert 同埋ref letter 夠唔夠?有冇比埋payslip?

另外,我收到email 話我d doc 被cleared 要重新upload, 問題在login唔返fadv個網 撞正星期五六日,又要等到下星期先處理到
有冇人試過係咁而delay 返工日期?

夠晒,我都係交education proof+reference letter🤘🏻
btw HR係要催下既,催完下一日即刻收到contract

HR 點催 打極電話都冇人聽
我仲未login到resubmit d野,有排搞

email佢地係快過打比佢地😂
HR都話佢地係位既時候唔多,最好send email

今日fadv果邊send黎話唔使resubmit 了 不過要update d information 上HSBC taleo

同事

即係代表請得

應該9成請🤓
同事
我地前線日日跑數 瘋狂數錢 數到手指都痛埋
幾經辛苦先捱到升職
班HR狗係office嘆冷氣玩excel hea鳩你地
成2個月都仲未approve 仲未出到schedule
都唔撚明搞乜可以搞咁撚耐
遲D升撚左職真係諗跳槽算
反正升職都要坐底等成2個月

巴打你確定自己真係升左

升唔到先好 瘋狂數錢做CSM

做倉

日日最遲走

懷念石門早餐 飲茶

Train到一半上左枱之後 逢親training都好似放假咁

Train 幾耐? 邊度train? 成班人一齊?

大概一個月多少少左右 上堂就石門 on job training就係分行
基本上都係分行 石門兩邊走 石門上堂大概有7至8日左右 石門上堂係一班人上
Report左duty後 等一排hr出左schedule先會有堂上(類似樓上彼岸巴打個情況咁)期間你會鳩企睇同事做嘢
大致上係咁 一切順利呀

尻企都幾正

我諗過到bg check 就ok 啦
聽咁多巴絲打講 份工做到狗咁,應該好等人用
有無巴絲肯開心share自己返邊間分行
分行編號🤘🏻
分行編號🤘🏻

講邊區都好易自爆 最多講 新界 九龍 港島
如果唔想跑數 bt係咪唔啱我?

懷念石門早餐 飲茶

好興奮 就黎可以同黑絲囡囡上堂飲茶
分行編號🤘🏻

我先
分行編號🤘🏻

我先

中環

Back office 好似難入
幾經辛苦先捱到升職

唉巴打 講個實情你聽喇
如果你已經effect 左,但未安排上堂既話
係你呀經問題,即係你個gbm
唔知佢有無真係幫你安排到,因為我分行有個同事6月中effect 依家已經上緊堂

如果未effect 既話,nom 完大約要1-2個月effect
但我就得你係之前已經effect 左

加上,其實effect 左,就算未有堂上,都會出去幫住手先,唔洗上counter
其實,你呀姐係咪唔想理你
分行編號🤘🏻

我先

以前有個batchmate 係你到
幾經辛苦先捱到升職

唉巴打 講個實情你聽喇
如果你已經effect 左,但未安排上堂既話
係你呀經問題,即係你個gbm
唔知佢有無真係幫你安排到,因為我分行有個同事6月中effect 依家已經上緊堂

如果未effect 既話,nom 完大約要1-2個月effect
但我就得你係之前已經effect 左

加上,其實effect 左,就算未有堂上,都會出去幫住手先,唔洗上counter
其實,你呀姐係咪唔想理你

唉 唔撚驚 反正月中都係hea做
聽說9月green zone 有乜 rm定點

做teller個都要跑數?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞