HSBC BT 吹水區

1001 回覆
2 Like 3 Dislike

做bt有冇機會入CMb? 好似好做少少?
同做teller 係咪要9個月左右先升?半年應該係大話
做細行,冇數點搞,好想轉

半年係大話

我半年都未夠就NOM

等成2個月先升到

即係8個月

但係頭2個月係trainning果D野 其實計落都係半年有得升最快 又有假期大假呢..

細行睇表現 跑卡一個月有50-60隻card referral 半年nom升職應該無乜難度 除非你得罪line manager/BM

細行表示一日要有6隻卡起碼

有咩好膠

gb都係一日8隻卡
telller有7x隻卡係divsion已經拎得獎

70隻 我當你返20日工
一日都係3-4張卡。。。講到好似識飛咁
馬仔表d cso 同事 1q 未夠都400 count referral

咁應該係我個division廢掛。
CLV 旺角區可能competitive d。
細行表示全部counter每日加埋嘅卡一5隻手指都數得曬
我四幾月話升,都等到下星期先有堂上
旺角分行五六張卡一日基本
我四幾月話升,都等到下星期先有堂上

一般都係咁上下時間 nom完攪呢攪路起碼都用左差唔多兩個月時間 其實8個月已經算快(如果平平穩穩無奶大鑊嘢)

唉 區區demand唔同
有時某啲區真係乾卒 我地就每日3張 不過多數meet唔到
旺角升得好慢btcso升上gbo要一年 旺角又多西客
我見好多唔係bt嘅teller ,佢地係咪唔會做gbo?
洗唔洗考定牌?同埋cso train 幾耐?

唉 區區demand唔同
有時某啲區真係乾卒 我地就每日3張 不過多數meet唔到

已經幾日無交過卡
吹咩
準時收工
前幾日apply左
今日佢打黎用全英interview
我係街到講到1999
想問人工係咪14k
仲有佢叫我上網做份assessment
係咪有機會
今日stream meeting

今日stream meeting

前幾日apply左
我係街到講到1999
想問人工係咪14k
係咪有機會

我都係咁,個鬼佬打黎傾左幾句,做完個test過幾日約你in
洗唔洗考定牌?同埋cso train 幾耐?

考定iiqe 123 呢樣升係必需 而SI 1,7,8升GB慢慢考都未遲 Degree讀相關科可豁免部分試
Training大概一個月左右 間住間住咁上 預要係分行同石門兩邊走
準時收工

屌你 依加先收工
Apply咗過唔到judgement test
好on9

你玩完成個BT programme 發覺GBO做唔掂 可以揀返做CSO 基本上條path都係CSO> GBO>PRO...
前幾日apply左
我係街到講到1999
想問人工係咪14k
係咪有機會

係 電話傾完 跟住send左個test我做 pass左 過幾日就上大角咀interview
前幾日apply左
我係街到講到1999
想問人工係咪14k
係咪有機會

係 電話傾完 跟住send左個test我做 pass左 過幾日就上大角咀interview

Interview問d乜
係咪都係全英
個test聽日前做比佢得唔得
要好夜先得閒搞

你玩完成個BT programme 發覺GBO做唔掂 可以揀返做CSO 基本上條path都係CSO> GBO>PRO...

但係做返cso會唔會好on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞