[RDR2]呢隻game個通緝系統......

376 回覆
236 Like 12 Dislike
又係Loop緊第二章想請教下
咁多種背包除左東部傳說,裝回復藥同食物嘅藥包係咪優先整左佢最好?
打獵真係打到人燥底,難搵獵物就算搵到都唔係隻隻完美
打傳說公鹿整飾品 提高毛皮質素
再搵三星獵物打
頭兩章真心悶,騎馬用左七成時間,未有營火同錢升快速移動前真係騎到訓著

當然你可以stand firm話騎馬好撚正,但唔係個個人都岩呢味野囉
thanks ching
覺得隻game啲系統設定有啲複雜
但玩落幾好玩
比起fedex online 頭3章 算易入口
rdr2唯一壞處係無得提早殺彌伽,賤種
回坑第二次重玩 開始加入線上摸索緊
我故事mode仲係第二章已經整咗傳說包 其實唔難真係搵唔到上網都有推介區域 或者可能你搵到悶咪推下任做下其他嘢 我有時就咁騎下馬買下嘢咩都沒做又一粒鐘

啱啱重join online 睇review講收藏家搵錢最快我咩都沒垃圾鎗垃圾馬

同埋想問係咪最好土庫曼馬?我而家騎個隻嘅幾下沒氣阿拉伯馬聽講太細膽唔好用
Steam 最平試過幾錢??
巴打,東部傳說背包嘅製作條件其中一項係做晒其他所有背包。所以問題唔成立。
獵物,youtube上有唔少攻略,對著住搵會快少少搵到
佢又唔係淨係騎馬。隻game嘅人物刻劃主要靠騎馬果陣嘅對話。而且前兩章如果騎馬四圍去,其實會遇到勁多未見過嘅隨機事件同支線,騎馬過程中要特別留意有冇奇怪嘅聲,或者前面有冇煙。用呢種方式黎取代傳統開放世界嘅問號其實好高招。
過時攻略。
收藏家改過一次,宜家d貴價收藏品全部隨機,跟網上嘅民間版收藏家地圖搵分分鐘幾日都搵唔齊一套。
傳奇賞金夠三十分鐘,就0.48金條加200幾美金,金條同美金兩不誤。
其實後期美金來源係貿易商送貨同運私酒,貿易商送一次大貨馬車625美金(同隊嘅人都有得分200幾),私酒通常自己運,一次200幾美金。
至於槍,早期嘅牛仔左輪同卡賓連發步槍夠你用到完結新手期,你lv低想換槍都換唔到咩好槍其實,全部有lv限制,槍呢家嘢都係講手感。
我自己習慣連發步槍就用蘭卡,秒開死眼手制向上推一推就開槍爆頭;步槍就用拉栓,縮圈快,距離合適完全唔使開死槍都槍槍爆頭;近距離用泵動式散彈槍,跑近一槍一個;我基本唔太用短槍。

至於馬,頂級馬其實屬性相差無幾(土庫曼、阿拉伯、狐步,職業馬唔熟,但印象中有人講過都唔錯),膽量呢樣嘢個人覺得係玄學黎,可能同默契度關係仲大,唔安撫隻馬,咩馬都掟你落黎。
印象中我見過最低六折
唔該曬好詳細
咁我都係想買支馬先再諗鎗呀其他
但而家係咪要有賞金10lv 買到馬車先有得掛伊塔咁耐
馬都有等級限制

可以上網睇,有個位唔使馬車都得,打開本目錄就長掛
觀念好正確,老瘦馬真心唔多惦。
前期平平地可以買紅色阿拉伯用住先,然後直上頂級馬。
另外,前期掛伊塔係煩少少,有馬車之後好好多。
不過呢個星期建議你狗衝武裝徵召,一波0.3金,好快肥肥
紅色阿拉伯真係用左好長時間,又靚又快,同埋馬鞍更加緊要,升夠lv 用埋個馬鞍+馬蹬,耐力好似唔識扣咁,完全兩個世界
起碼65lv先解鎖好嘅馬鞍,果陣一早脫離新手期啦其實
想問Online 版個新mode 係唔係有Bug ? 我在PC版玩黑水鎮個關隻game 會係咁hang 機
我前面唔知原來可以入cinematic mode等佢自己行到目的地
行左3章係有d難捱 不過慢慢開始俾佢劇情吸引到就頂到落去
rockstar game 嘅pc版就係bug嘅集合體。有都唔奇。
其實唔只呢個bug。
三章你都冇開快速傳送?
暫時試咗2關係得black water 個關會hang 機
我都pc版,但我主力刷黑水鎮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞