[RDR2]呢隻game個通緝系統......

376 回覆
236 Like 12 Dislike
玩到爆機先發現,原來通報唔代表狗隻知道犯案者係你,甚至出通緝都唔代表知道係你。

是咁的,小弟解盜賊挑戰要一日搶四部收銀機果陣發現,槍殺埋店主搶錢都好,只要光速逃離犯案現場唔好畀狗隻目擊到,然後換衫除罩,通緝狀態過咗,連一仙賞金都唔會有於是就咁搶晒瓦倫泰所有鋪頭

後尾我癲到去聖丹尼打劫,搶完之後爬屋頂走冇畀狗隻目擊又係零賞金。

所以,其實個通緝系統都唔係真係咁差姐
即係先戴面罩 再搵地方換衫?
近排開始玩 啲狗煩到嘔
村口都走唔出 班狗就嚟追殺我
Btw有得換衫咩 唔係要返營地咩
可以save 定幾套衫係隻馬到 一上馬就可以換
係,犯案果陣蒙面,搞惦即刻逃離現場,最好唔好畀狗隻目擊,然後走出搜索範圍後換衫,通緝就會好快過,過咗就得
可以放三套衫起馬上面
另外留意下,改槍改得太靚都會容易畀人認出班友可以靠把槍認出你
咁真實咁先正喔
果時牛仔既槍就好似車咁,的確係好多人留意同改裝
把靚槍應該係出名牛仔嘅個人標誌
如果gta都係咁就好
借牛仔把槍果時D牛仔槍在人在,你借佢條命易D
果個年代應該係人手雕刻掛,係game先至倒模咁姐而且冇咩必要借刀吖,個個都想揚名西部
果陣西部警力不足,指望堆狗,不如自己去尋仇仲快。
正正因為警力不足,當時嘅美國政府先會將追捕outlaws嘅業務外判畀平克頓偵探所
咁果時又無相,九成認人都係靠印像,認錯人都唔出奇,但正常呢樣只係其中一樣證據,你可以當你把槍獨特人地就會收窄疑犯範圍,收窄佐一重點查你,你就一定會被查到蛛絲馬跡
百貨應百客
我明好多人唔鐘意慢 慣曬節奏快嘅game
但RDR2我覺得真係我玩過嘅game頭三位
係rockstar嘅技術曬冷同良心神作 係open world game同嚟講其他公司同佢地比真係差好多好多皮 成個世界唔係得個殼 比你拎嚟曬時間收集嘢 每個npc有佢嘅路線 好多唔同反應 啲細節多到數唔曬
其實有相㗎果陣,1839年就出現咗木箱相機,game裡面係1899年,可以去影樓影相。
不過堆通緝令係畫像,可能因為相要幾美金一張,成本太高
可能我玩得少,玩過嘅open world game得rdr2、botw、the witcher 3、fallout 4、gta5、ac odyssey 同上古卷軸5,我自己排,排rdr2第一
騎馬撞人會比人通緝
即使果條友冇死到
揸波龍爪手
女權撚
成本當然係一個問題,但唔方便先係主因,無手機比你隨街影,邊個犯人會同你去影樓自拍捉到果D更加唔會影,唔通預佐佢一定會越獄咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞