《超級機械人大戰30》2021年發售!!! (3) 7月有新料 (續)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
學OG咁整成堆空B
原來可以咁玩
呢個擺明唔係正常玩法黎
佢整多啲敵人,特別Boss企有利地形/要塞地形已經難打
+20-30% 防禦、迴避
每回合+10-20% HP
仲有Guard、自身傷害-30%已經夠難打
好似第四次機戰打奧津既級數

然後敵卒長期掛全集中/鐵壁都好玩
理想似係舊系
起碼三一二號同三一三號都有機會出場

同埋企某d地會有特別加乘之類
Impact入面2、3號機都仲有用處
但最柒係海戰地形多數打昆霸既敵人
機戰打雜魚偏向秒殺,大部分重甲超級系又識飛,地形嘅傷害同迴避補正唔重要
如果一上天就會俾對空打到仆街,全部機肯定即刻落地爬
但咁又令到只係識飛嘅不利,設定上空優嘅機要匿入樹林又有啲奇怪
改個名, 咁就可以創新啦, 例如g generation

不過成本貴爆
依d就要交返比pro諗
只不過近依幾集機戰地形適性同補正變到可有可冇
玩下機戰AP
有少少似你要求既野
好玩?唔覺
話時話以前機戰真係有一飛起就爆既關
唔記得左邊隻
對面有座炮, 全部機一出場落地, 唔知咩事㩒飛即刻爆
要全部行地下, 然後有晒地型有啲位行唔到限你條路線, 一路殺到入去打爆座炮先可以飛
諗返好撚正

另外又有啲關係室內, 啲牆block住唔俾行黎限路線玩, 又有啲減移動力既區
依家幅幅地圖都係任行唔減格, 真係無咁好玩, 幅幅地圖都無分別
有地形加防加回避 回en,依家就算有冇地形加成感覺影響都不大,可能多左個sr條件達成,好多機都飛上天開加速趕過關
seed-d峽谷打部蜘蛛達加守住既陽電子炮
不過好似GGEN黎
GGen 有啲unit係冇任何戰鬥畫面,但係你係必須要打佢

GGen 其實佢個概念就係無論乜嘢攻擊都係要消耗EN

GGen 整到隻母艦整到好似雞乸咁大隻,最初都覺得佢好似顛顛地,而家睇返就覺得,如果機戰都係做到隻母艦大大隻又好似幾好玩。
z1好似有
A有
好似係撫子嘅敵機
見到西E田轉發機戰30 d野
唔通今次都係佢做人設
其實唔駛搞咁多野
限 turn (總回合數) 入隱藏結局已經可以提升難度同戰略性

鳩玩 A線
計數或周回 B線
地面行都要扣EN
空中扣double

想超者雷登可以參戰 (雖然係敵人)
屌你老母閪又係uc老屎忽甲兒龍馬
30週年pv俾舊屎我
其實啲廠玩到個版權咁貴咁實做乜
game好賣玩具可以再出
名氣作名氣更大

只要一玩版權費
就會變香港三大唱片公司同new way
條片唔係仲有GGG Final咩
Btw佢個標題真係諗住咁出?
個emoji 有啲柒喎
係喎屌,我打漏左GGGF
寺田係blog講話 唔係永井豪創作出鐵甲,機戰唔會出到世
今次30周年特登搵佢提字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞