《超級機械人大戰30》2021年發售!!! (3) 7月有新料 (續)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
呢套岩岩追左動畫,啲機幾靚
套嘢17年中播 機戰X 18年頭出
入唔切
多武器一定係好過少武器
以以往超力/V型配置黎講通9常係咁
1-4格無消耗低攻武器
1-4格低消耗射擊武器
1-3格中攻擊力無消耗武器(但有氣力要求)
3-6/8格實彈射擊
1-3格高攻中等消耗近戰武器
必殺黎講睇作品有無引入佢地第二必殺,第二必殺通常係低攻同低耗少少但射程遠d(因為佢地必殺幾乎都係射程1-2)
而個別招個海適性會好過其他招
因為佢地無換機,所以基本上一出黎就已經係有多種武器的完成型,最多係加招
所以Z3打後咁樣裁招係會無左佢地d特色
等睇今集得番3招
mk2招map未到完全冇用掛
想問下呢個post有咩特別?
同某套作品有關?
天酒之飄轉推
騎士魔法作者嚟
thx

福田可唔可以轉推下,想要電童
反正依家都係裝無限回en個D配件
下下都用大絕車埋去就得
今年都好多super minipla 電童模型wo
機戰A 已經cut 左招啦
以前機戰F去到第三頁
唔係
ZZ已經好耐冇出過場,係近年先出返
任系機戰對上幾個作品都冇UC系,對上果隻BX都只係有獨角獸冇馬反同Z
VTX嚴格黎計都叫任系機出過既
咁我寧願要獨角獸
我講得唔好,應該係話ai社作品先啱
由K開始AI社d參戰係比較另類
ux直頭寶少甲兒龍馬第一次全部缺席
武裝機甲新鋼鐵神大空魔龍蒼穹嗰堆好似自成一格咁
伊撒1同伊撒3呢啲比較冷門嘅都拎埋出嚟
真係好大膽
其實咁樣幾好,有多d新面孔睇吓
我都係玩K先接觸到蒼穹
有d作品雖然經曲典但成日見係有少少厭,再跑埋個故事真係幾悶
一係好似D咁大膽將成個馬反倒轉嚟寫,一係好似W咁主要行Seed Astray,正篇反而係副
咁樣就算見到老面孔都有d新意冇咁悶
https://youtu.be/Vqf9g46xUbM
你自己睇,本身超力已經係10幾樣cut到alpha淨幾樣,大部分係機能重複嘅廢招
招式多少同機體特色根本無關係
呢啲做出嚟除咗加重工作量分薄資源仲有乜撚用,好似啲咩小飛機除咗攞嚟自high打飛機,喺遊戲入面根本唔會上場
不如留返精力做好啲真正有用途有代表性嘅招式
AI社之前仲有隻全金屬風暴
都係b.b.studio整架
超級系其實主要用3, 4招
反擊用遠程
0/低消耗格鬥
(中消耗格鬥)
大消耗格鬥
好多招都好少用

不過分體有實戰功能
分體,削血,合體
斷空我靠呢招每turn可以舔多10000傷
超力就難D,俾人反擊一下就爆,有必閃果架飛機仔先做到 (R痕)
有買
玩完果隻當睇咗第五季
我好希望新機戰出返重戰機🥲雖然敵人勁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞