《超級機械人大戰30》2021年發售!!! (3) 7月有新料 (續)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
佢要到天獄先叫救到成個大劇本咋而且好似翠星同Q係唔知做乜春響度
如果跟住Z2咁玩落去,時獄基本上係強行reset一堆作品再行過佢地d劇情,但係又唔點解釋
你就算係預左開上下半都唔係咁樣講故事架
2OG無左,OGS比雷歐娜用直擊+冷凍彈=BOSS任你砌
ogs定gba og1,2
我記得gba個兩集好難玩
Alpha外傳真古蘭修印像中唔算太難打,  最難打一定係TURN X個關.....雪開超級系真係打唔掂. 

舊年WFH 打OG1 可以0改 FULL 熟練度到尾咁濟(但要用腦), OG2就偏難, 要全熟練度要改下機先輕鬆小小. 唔係話要ON9無厘頭個隻老屎忽難, 但活用個SYSTEM, 有地形, 用精神擺棋援護, 指揮呢D我覺得真係玩緊機戰. 

要難既自己0改自虐咪得. 唔使一邊改爆一邊話易...  
OG 0改好多關都要磨. 其實都幾ON9.  
計格數同落指揮官加rate
呢d基本野
1.綠川條線HEA收非常同意.
2. 我方都真化左先同御使55波, 都叫合理. 
3. 無意見. 機戰成日都係咁. 
如果話要調高難度我覺得去返OG2嗰種就最啱,尤其係有時劇情需要先削減你HP/EN三份一,跟住啲敵人有心埋伏你嗰種。
30我估會有,GGGG入另一個地球50氣力出撃
X隻風魔完全係破壞平衡
唔撚知仲以為玩緊GGEN無限STEP
第一TURN就打死綠毛啦
邊度難
淨係記得御使差啲俾魯魯修用geass收皮
Og發展到而家嘅其中一個問題
一堆超機人特機作弊機喺度由頭打到尾
換裝武器除咗畀Leona 用嚟直擊降裝甲之外都半廢咁滯
正常都唔會有人覺得黑正樹收得好
御使其實唔係真係咁勁 勁既係至高神 搞一大輪野先打爆銀河
起版權作入面其實係笑話
無限鞭屍大會証明呢隻GAME根本冇料做夠兩集
由2OG將武器統一改造就知
換裝武器呢個系統得個樣
佢地煩在"不死" 實際戰鬥力原創比佢勁大在人在
超agree,嗰陣細個第1次玩 打到尾幾關啲inspector boss 卡關,之後老翻帶冇電

後尾用gba模擬器,打到boss關(非隱藏關)打唔識

去到ps2版先變輕鬆打,諗返起我冇爆過gba版og
2og換裝武器個作用就係比開叔部亡靈裝F武出MB(亡靈換咗近戰裝之後本身冇f武)
GBA og2 真係好刺激
完全諗唔明點解細個可以爆埋exhard
好多關都要死磨難磨無限 sl
記得有一關好似要早期用飛龍改磨死3隻inspector 先拎到個隱藏強化parts
成個z3我覺得最大問題係時獄頭3x關
天獄有唔少問題當年alpha3都有,作品reboot鞭屍,某d參戰格局太細
細個都打得贏,仲要exhard,好勁

我記得有條分支線打ウォーダン,都試過打唔贏
鞭一兩集屍唔係問題
問題係哈帝斯,祖魯,地獄男爵
鞭足4集,重複打完又打
好似loop反上集咁,仲要鞭咁多下就係為左抬高班御使
窩蛋惡薯黎
又硬又痛仲識回血
細個都打得贏,仲要exhard,好勁

我記得有條分支線打ウォーダン,都試過打唔贏
窩蛋惡
又硬又痛仲識回血
真係比較嘅話我覺得時獄好過天獄

時獄都叫做最後推石仔+天元ending 值得讚,真係feel 到熱血
天獄就真係冇咩地方讚,
最後嗰十話全部大佬一話話出嚟送死都唔知做乜鳩
明明黑正樹,次元將有好多發揮嘅空間,
結果都係做路人(如果if end 可以比黑正樹做final boss 就好)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞