《超級機械人大戰30》2021年發售!!! (3) 7月有新料 (續)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
未公佈但估佔八九成會出現既係
帝王萬能俠,帝王萬能俠G, 真三一G (用舊資源, VXT都有佢點會無?)
V型電磁俠 (有超力佢就機會大)

由於勇者王F會進出外宇宙既關係
估計巨靈神都有機
(至於有巨靈神就無帝王呢樣野, 記得某次生放說過只係咁啱啫, 唔係事實)

另外超力V型都有, 鬥將大武士出埋黎等長滨三部曲出齊啦

30周年紀念作既關係, 我希望佢出埋超獸機神, 聖戰士同重戰機...
但第6點希望唔係指參戰作品啦
如果永井豪幫手設計主角機應該好撚正
其實出番改design 既Hi-Nu 同HWS 裝未
如果係就好,幾耐冇試過超級系主角機

FF埋如果同真三/鐵甲嗰啲有合體技
Shin Final Dynamic Special
x魔法系
v力量型
md龍神
算唔算超級系
x同v個機設都似真實系
md就本身係j嘅超級系主角機

我諗直接對上係Z1獅子?Z3變身都可能算嘅
輝煌勇者算咩系
真實係主角機我都係最like 曉擊霸同J 既騎士機
騎士機當佢超級系都可以
拳頭機應該都算超級系?
始終j冇設定咩真實超級
其實都係玩家自己認為
我自己覺得j個幾部就
ベルゼルート典型真實系 好閃遠攻
グランティード典型超級系 硬
之後個三部有d爭議
クストウェル中間偏真實 偏好閃近攻
ヴォルレント中間偏真實 佢d武器太真實系
ラフトクランズ中間偏超級 size設定偏大同大劍
https://w.atwiki.jp/gcmatome/pages/2499.html

原來「島田兵」傳說就係由機戰F開始
やってやる やってやるぞ
有聲
z3愈變愈離譜
m size變到上2L
肯定係超級
z同zz可唔可以整招合體技
https://youtu.be/KeeM5q45EHA
係咪好多出名聲優都配過兵仔
平時真係冇留意,除咗島田兵
希望有sidonia的騎士
第一時間諗起ROE信長同遠藤綾
之後仲有Z杉田
叫30都無乜問題者

反正隻game同入面部份作品同robot呢件件事本來就老土
D有
金色字嘅「スーパーロボット大戦」係咪一直都冇改過?
64改過
馬沙同阿寶應該要有囉咁多年死敵兼朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞