《超級機械人大戰30》2021年發售!!! (3) 7月有新料 (續)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
先唔講中二到老尷
佢做最後大佬本身都已經好有問題喇喎
做大佬有咩問題
A好正,尤其係女主條線,入坑作嚟
AP爆過起碼四次
一個同成班人一齊打天下、甚至犧牲埋自己的正義伙伴居然係最後大佬喎
就算你話條橋G Gun個面具佬有用過,但佢都叫有解釋同埋完全不動聲色咁拎到魔鬼高達先郁手
條中二佬整到成個要塞同兩部3L級決戰兵器居然無人知?
加埋d中二發言同征服銀河根本就係燒壞腦

不過比起佢,個長頭髮議員肯同佢一齊癲更加痴線
OGMD=弱智難度….
咁早有堆勁機比你用
EXEX同J女主角呢d有得打all既機
一個自帶再攻擊一個H&R

2og堆魔裝關真係頂唔順想skip曬
所以咪最後一關將成隻GAME整體評價下降

佢要做最後大佬其實無問題
比多少少陰謀, 比多少少心機
唔好成個白痴咁中二病發走出黎

就算佢真係中二正二病發都好
比返D氣派好唔好?

機戰T講中年人仕阿寶劍龍龍馬等等既情懷
唔好最後咁樣出個長唔大既白痴破壞晒啦
拉米婭
但係AP真心難玩
冇得sl 搞唔掂
寺田講咗E姐唔會轉配音
圍住威龍3號先打得中人
其實機戰無乜邊集最後大佬真係難打, 因為有精神有技能可以硬打
就算第四次打100LV 白河愁都唔係MISSION IMPOSSIBLE
係A/AP最後一關逼你十回合要清麻煩咗D啫
其實唔難
我好似3,4回合過關
Nu gundam 開集中打卒都冇100%
對照番機戰L個大總統,佢已經直頭係meme級別
佢就係前面d關完全無出過樣,只係響對話出現,同埋派原創敵人黎打主角團
去到尾二一關突然就響月面用機動要塞炸LOTUS,大家都唔知佢乜水,完全係兩個極端
A好似大佬得6萬血,仲可以唔洗理卒仔
激勵部真三一
熱血三次 stoner sunshine直接掟死大佬
有間無果幾集真係打到你仆街
AP有得SL,你SAVE完再SAVE個參數就亂9哂
尾2關前社畜女主同新人真心唔錯. 機體都唔差. 

我寧願中場復活做敵方, 清完地球內亂再全隊打宇宙艦隊仲好睇D. 

攪到宇宙艦隊廢西咁完條線, 接ON9中二廢中BOSS.  一係就條IF線寫好D. 

真BOSS唔似BOSS, BOSS似雜卒, 真心ON9.
Z3 唔係太衰劇情, 主要係召喚獸.  真化打天柱完左佢, ending黎講中規中矩. 有回收Z1復線, 以大系列黎講其實合格.  
Z2拎開劇本其實好有誠意
將PS2年代最TOP既戰鬥畫面可以搬入PSP
加上一次過入哂果5、6年內既人氣作,其實係幾正
OG, OG2 有勁MAP, 要減體力, 排下棋, 加埋回合制. 我覺得己經算機戰應有難度. VTX boss都無map機變左超易.  V if線打法都叫有新意. 
無記錯Alpha外傳行最難線,隻白河好煩
好似開2次精神+3條女幫佢坦
果陣打R-gun rival 唔係最終關
佢有歪曲力場
要專登搵部吸EN既機吸到佢冇EN開力場先打得入
然後下個回合又EN回復 又再loop
磨撚到on99
我覺得唔ok
一來綠川條伏線收得太柒
二 御使設定講到咁勁,但劇情上顯示出黎好廢
三 將死完再死既版權敵人復活多次係咩玩法
OG2好記得有部「紅色白舌L」

有一招只要打中左敵人係反擊不能,有段時期好幾乎都想要呢部機,點知到咗後期就消失咗。
z2係衰在每關都加次元獸落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞